Как да се грижите за бебешките дрешки на новороденото

грижа за ДРЕХИТЕ НА БЕБЕТО

Дългоочакваното прибиране на семейството у дома заедно с новия му член е един изключително вълнуващ и запомнящ се момент. Усещането е несравнимо. Родителите са обзети от куп емоции, като наравно с всичко останало, на преден план се открояват силните чувства на покровителство и закрила. Иска ви се да бдите денонощно над крехкото създание и да дадете максимално от себе си в отглеждането му.

Един съществен въпрос, който ще започне да ви занимава още от първите дни на раждането му са бебешките дрешки. Мъниците притежават една още несъвършена и много чувствителна кожа, която се нуждае от наистина специално внимание. Макар и да няма научно доказани аргументи, според общи статистически данни, момченцата страдат по–често от кожни раздразнения, отколкото бебенцата от женски пол. Независимо от фактите, истината е, че е ваш приоритет да направите всичко по силите си за оптимална грижа към този нежен орган.

Качествени дрешки

Независимо от кратките периоди на носене, залагайте само на изпитани марки и качествени материали. Компромиси в тази възраст не бива да се правят единствено с оправданието, че дрешките умаляват на всеки два месеца. Абсолютно задължително условие е да се подбират само естествени тъкани. Не си правете експерименти и тотално забравете продукти, на чиито етикети е указано да се перат на ниска температура. Това е ясен знак, че производителят е заложил на некачествени материали и бои. Кожата на вашето бебе определено не се нуждае от това.

бебешките дрешки

С напредване на възрастта

Несъвършенствата на детския организъм и неговата повишена чувствителност към всичко, с което има контакт, постепенно изчезват. С израстването идва и онзи момент, когато толерансът към не толкова качествените съставки става все по–голям. Но докато настъпи този период от развитието на вашето бебе, сте длъжни да следвате няколко принципа при избора и съхранението на дрехите, които ще ви спестят много тревоги и главоболия.

Грижа за бебешкото облекло

Още при избора на дрехи е нужно да обърнете внимание на висококачествените материали и изработка. С това обаче не се изчерпва ангажиментът ви към тях. Ето за какво да бъдете особено внимателни при съхранението на гардероба на мъника:

  •   Пране

Задължително използвайте специализирани препарати за това. Течните се разтварят далеч по-добре от прахообразните. Поради повишения риск при използване на последните, подсигурете се с допълнително изплакване. Това ще намали риска от кожни раздразнения.

Съхранявайте и перете бебешките дрехи отделно от тези на останалите членове на семейството. Така свеждате до минимум шансовете за разпространяване на бактерии. Поне през първите месеци от живота на вашето съкровище е задължително да използвате висока температура на пране. Поне 60 градуса са необходими, за да сте сигурни, че ще премахнете болестотворните организми успешно. Дългите програми за пране също способстват за постигането на тази цел.

Бъдете внимателни при употребата на омекотители. Изкуствените аромати не повишават качеството на прането, но пък биха могли да доведат до сериозни проблеми. Парата при гладене би могла да замени омекотяващия ефект на този препарат.

Все пак прилагайте всички тези правила с мярка. Не е желателно с прекалените си грижи да изнежите детския организъм и да намалите естествените му съпротивителни сили. След навършването на годинка може избирателно да започнете отмяна на някои от практиките, които сте възприемали до този момент.

  •  Гладене

Това е задължителен процес, който не трябва да прескачате поне през първите месеци от раждането. Гладенето на детските дрешки повишава тяхната мекота и способства за унищожаването на акрите.

Когато избирате да гладите с пара, ще бъдете възнаградени с изключително високо ниво на обезпаразитяване. Но това, за което трябва да внимавате, е да не прибирате в шкафа леко влажни дрехи. Това е изключително добра среда за развитието на бактерии.

  • Сушене

Друг много успешен метод е използването на сушилня. Тя ви предоставя няколко ценни предимства. Чрез употребата й си гарантирате липсата на прах и  вмирисване от висенето по простори. Това важи в особена степен за тези, които използват тераси, разположени на много оживени улици. Много от уредите разполагат със специални детски програми.

Чрез сушилнята си спестявате гладенето. Високата температура осигурява именно това дезинфекциране на материите, което целим чрез изглаждането на дрешките. За жените, които скоро са станали майки, ангажиментите растат с всеки изминал ден. Затова е особено полезно, ако могат да си спестят известни усилия и време. И не на последно място, ако употребявате висококачествени дрешки, няма да има нужда да се притеснявате от свиване и промяна при използването на този безценен уред.

Удобството и радостта в ежедневието са на първо място. Бъдете стриктни и внимателни, за да можете да се радвате на безоблачно детство задно с вашето дете.

Избор на дрешки, подходящи за момченца

Покупката на бебешки дрешки за момче не се отличава особено от тези за момиченца, когато се касае за първите месеци след раждането. Разбира се, цветовете са съобразени с пола на детето и любимото синьо си е класика в случая. Основното в гардероба трябва включва бодита, ританки, ромпери, чорапки, шапки, а за възрастта около годинката може да се подготвите също с панталонки и блузки за момченца.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here