Как да имате неустоими крака през пролетта

Грижа за краката

С настъпването на пролетта, копнеем да свалим многопластовите дрехи. Все по-често спираме избора си на късите поли, които разкриват повече плът. И тук естествено идва допълнителната грижа за една от най-привлекателните части на женското тяло – краката.

Всяка дама изглежда неустоимо с поддържани крака в елегантни обувки. Но само те не са достатъчни, макар да играят огромна роля за сексапилния външен вид.

Ето няколко стъпки, които могат да са от помощ за постигане на бленувания външен вид: 

Епилация

Тук вариантите са няколко според личните предпочитания. Въпреки, че някои от тях са малко или много болезнени, няма жена, която да се откаже от тази процедура. В натоварения ежедневен график е добре да се спрем на метод с дълготраен ефект, който няма да ни ангажира ежедневно с поддръжка.

Ако търпите на болка и не сте с чувствителна кожа, епилаторът и кола маската са едно от решенията, които ще ви осигурят 2-3 седмици гладка кожа.

Лазерът е доста скъп, но изключително ефективен метод за онези от вас, които искат веднъж и завинаги да се справят с проблема. Лазерните вълни унищожават структурата на косъма и възпрепятстват повторното му израстване. След няколко процедури до 80% от окосмяването не се възобновява, но това не важи за хората със светъл цвят.

Фотоепилацията е добро решение, което ще ни освободи от грижи за около две години, но процедурите са многобройни и продължителни.

Педикюр

Стъпалата на краката трябва да са поддържани през всички сезони на годината. Гладките пети и добре оформените нокти гарантират не само естетическия вид, а и високото самочувствие.

Ексфолиране

Ексфолирането на кожата е лесно и високоефективно решение за добрия цялостен вид. Продуктите за целта варират според консистенцията и аромата. Заложете на по-едрите частици с разпукващо се ядро, което оставя кожата нежна, мека и деликатно ароматизирана. Лосионът за тяло след това ще усили ефекта и ще остави кожата мека, като на бебе.

Маслото за тяло ще постигне същия ефект. При него съставките са по концентрирани, а приятният блясък няма да остане незабелязан.

Шоколадова кожа

Твърде рано е за слънчев загар и белите крака не са най-красивата гледка. Тук на помощ идват леки тониращи кремове и спрейчета, които ще ни накарат да се почувстваме целунати от слънцето. Ако желаете по-тъмна кожа, изберете автобронзантите, с които ще постигнете тен без слънце.

Портокалови проблеми

Антицелулитните кремове и процедури в никакъв случай не бива да остават на последно място. Изборът на козметика в тази област е доста богат – от 3D лосиони с термоефект, до стягащи и прикриващи стриите. Само с крем няма да се получи, но в комбинация с останалите съвети, ефектът няма да закъснее.

Тренировки

Стегнатите крака са цел на всяка жена. Подходящи упражнения можем да правим и в домашна обстановка, а ежедневната последователност ще ни възнагради. Наред с това включете подходяща хранителна диета и увеличете приема на вода двойно. Това ще има благотворен ефект върху организма, като цяло.

Ако се окажете достатъчно мотивирани да следвате неотлъчно всички стъпки, вашето самочувствие е гарантирано. Всеки ще забележи положителната промяна, питайки се какво се е случило с вас.

Възползвайте се от висококачествените козметични продукти за ръце и крака от Zachoveka.com.

Дами, вадете високите токчета и покорете света с красотата си!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here