Грижа за различните типове кожа през зимата

Всеки вид изисква различни по състав продукти за грижа

грижа за различните типове кожа

Независимо от типа кожа, който имаме ежедневно трябва да се грижим за предпазването ѝ от студа, вятъра и вредните слънчеви лъчи с редовно подхранване и овлажняване. Тя може да бъде суха, мазна и чувствителна. Всеки вид изисква различни по състав продукти за грижа.

Суха кожа

Тя има недостиг на влага и себум. Свежестта, мекотата и блясъкът при нея са дефицит. Усеща се прекалено стегната и опъната. Старее по-бързо, а първият признак са фините бръчки.

Сухата кожа е тънка, през нея може да се видят кръвоносни съдове и капиляри, лесно се лющи. Нуждае се от най-нежния пилинг веднъж седмично, ежедневно почистване с гелообразни продукти, без алкохол и салицил. Тонизира се с овлажняващ тоник.

Най-добрият приятел на сухата кожа е крем с ултраовлажняващ ефект, за поддръжка на хидратацията – денем и нощем.

Чувствителна кожа

Лесно се дразни и зачервява, проявява сърбеж и алергии към продукти за грижа и декоративна козметика. Резки смени на времето, UV лъчи, мръсен въздух и стрес могат да я възпалят и предизвикат обрив. Ако човек с чувствителна кожа се сдобие с нов продукт за грижа – крем, серум, тонер или емулсия, лицето му може да пламне заради чувствителност към някоя съставка. Такива хора трябва да избират козметика само от първокласни производители.

Продуктите за бебета и деца – измиващи емулсии, перилни препарати и овлажняващи кремове са добра алтернатива. UV защитата е задължителна. Някои слънцезащитни спрейове и кремове като тези тук: https://makeup.bg/brand/49013/, освен че предпазват от слънцето, подхранват и активно овлажняват клетките. Те са надежден избор за нуждаещите се от козметика, щадяща чувствителната кожа.

Мазна кожа

Разпознава се по лъщенето. Покрита е с повече себум и потни жлези. Образува широки пори, акне и пъпки. Доста е претенциозна към грима, бързо се омазнява и може да предизвика размазване на фон дьо тена и сенките.

Ако кожата е мазна и лепкава, трупа мръсотия и прах през деня, порите се запушват и се развиват бактерии. За балансиране на мазната кожа може да се ползват почистващи и тонизиращи продукти на алкохолна основа.

За безупречно почистване ексфолираме по-често, след душ, когато порите са отворени. Мицеларната вода старателно ще премахне грима, а нанасянето на маска с последващо отлепване – два пъти в седмицата, ще сведе черните точки и себума до минимум.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here