H&M в България

438

През март 2012 година в столичния търговски център The Mall ще отвори врати първият магазин на шведската модна марка H&M.

H&M (Hennes & Mauritz AB) предлага дрехи за тийнейджъри, мъже и жени. Създадена е през 1947 г. в Швеция. В момента марката е втория по големина търговец на дрехи в света след „Индитекс“, който е собственик на световноизвестната марка Zara. Бизнес стратегията й е да предлага „мода и качество на най-добра цена“.

Освен бранда H&M, който е най-популярен, в портфолиото му влизат още COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, както и H&M Home. В момента H&M Group има над 2300 магазина в 41 страни и разполага с над 87 000 служители.

H&M e световна модна марка – пионер в сътрудничество в областта на дизайна с международни икони на стила като Донатела Версаче, Джими Чу и Дейвид Бекъм.

След като съобщиха за сделката от компанията, Карл-Йохан Персон, главен изпълнителен директор на H&M направи следния коментар:

„Това е естествена стъпка в нашата стратегия за експанзия. Ще можем да предложим и на българските потребители възможност да купуват модерно и качествено на най-добра цена. Виждаме много голям потенциал за развитие в страната.“

В съобщението се казва още, че магазинът ще бъде разположен на 2 етажа на обща площ от 2200 кв.м.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here