iPhone е най-търсеният термин в Yahoo за 2011

0
183

Сред най-издирваните имена в търсачката Yahoo се оказаха Apple iPhone, Кейси Антъни, Сара Палин, Ким Кардашиян, Angry Birds и „American Idol“
Доклад на интернет компанията Yahoo изведе годишните резултати с най-търсените термини в мрежата. Първото място е на популярния смартфон iPhone. В деня, отбелязващ 10-тата годишнина от създаването на онлайн портала, Yahoo обявиха, че за втори път се случва технологичен продукт да застане на челна позиция сред най-търсените. През 2002 г. докладите на Yahoo посочиха конзолата Sony PlayStation 2 за най-търсения термин в Мрежата.
Победител за миналата година беше скандалът с разлива на петрол от British Petrolium, а през 2009 г. името на Майкъл Джексън излезе на първо място. През 2007 г търсачката посочи Бритни Спиърс като най-доминираща личност в мрежата.
На второ място след iPhone се нарежда Кейси Антъни , майката, която бе обвинена в убийството на 2-годишната си дъщеря. Трагедията се случва през 2008, но едва тази година съдът се произнесе с окончателна присъда. Съдебните заседатели, които взеха окончателното решение, са петима мъже и седем жени. Кейси бе обвинена в отвличане на собствената си дъщеря и лъжесвидетелстване пред полицията. Признават я за невинна.Тежестта на обвиненията е голяма. В случай, че не беше оправдана, имаше голяма вероятност да получи смъртна присъда или затвор до живот. Наблюдатели определят решението като неочаквано и неприемливо, но според експерти преценката на заседателите показва, че съдебната система работи правилно.
Само едно телевизионно шоу успя да се класира в Топ 10 на най-търсените в уеб пространството и това е „Американски идол“, следвано от двете събития, които разтърсиха света – земетресението в Япония и убийството на Осама бен Ладен. Останалите имена от Топ 10 принадлежат на холивудските знаменитости: Ким Кардашия, Дженифър Лопес, Кейти Пери, Линдзи Лоън и Дженифър Анистън.
Yahoo имат категория, наречени „обсебващо търсени в интернет“ . Тя се оглавява от скандалният актьор Чарли Шийн, който надмина по интерес The Rapture, Angry Birds, Planking и Tiger Mom.

Сподели

ВАШЕТО МНЕНИЕ