Интериорни врати – коя да избера?

интериорна врата

Когато обзавеждаме къща или апартамент, най-често обръщаме внимание на стени, мебели, аранжировки на прозорци и различни аксесоари. Забравяме малко за интериорните врати, които са неразделен елемент от всеки интериор, и ги използваме всеки ден. Струва си да се уверите, че интериорните врати са неразделна част от интериора и съответстват на целия интериорен дизайн.

Интериорни врати – коя да избера?

Изборът на интериорни врати не трябва да е случаен и решението трябва да се вземе след внимателно обмисляне на много въпроси. Не забравяйте, че ние избираме интериорни врати практически веднъж през целия живот на къща или апартамент. Така те ще останат с нас и когато решим да заменим мебелите или да освежим цветовете на стените в интериора.

Много хора, които търсят интериорни врати към къщите или апартаментите си, отиват в магазини „Направи си сам“, където можете да намерите доста модели врати и изглежда лесно можем да намерим подходящия модел сред тях. В действителност обаче изборът на врати в супермаркетите е доста лош, както можем да видим, когато отидем във всеки шоурум, който продава само врати от реномирани и доказани производители.

Тогава се оказва, че един модел врата може да се предлага в десетки различни версии в зависимост от метода на отваряне, вида на дръжката, остъкляването, цвета или покритието. Така че пазаруването в шоурума ще бъде много по-добро решение.

Да, те със сигурност ще бъдат по-скъп вариант от закупуването на врата в супермаркет или верига магазини, но изборът със сигурност ще бъде по-голям, а качеството и трайността също ще бъдат несравнимо по-добри.интериорни врати ефапел

Дясна или лява врата?

Това е един от въпросите, на които не обръщаме внимание по време на употреба, но си струва да се помисли при избора на вратата. Най-често местоположението на вратата е продиктувано от архитектурния дизайн, който отчита всички останали условия на помещението и инсталацията.

Лявата врата е тази, която се отваря по посока на часовниковата стрелка, докато дясната врата се отваря в обратна посока. Изборът зависи преди всичко от разположението на ключа за светлината в стаята, до която ще водят. В днешните архитектурни проекти на къщи и апартаменти обикновено имаме еднокрили врати, които при нужда могат да бъдат малко по-широки.

Удачен ли е избора на двукрила врата?

Големите двукрили врати са свързани предимно със стари сгради – те могат да бъдат намерени в традиционни имения, но също така и в апартаменти в жилищни къщи, които обикновено имат голяма площ. В съвременните проекти двукрилните врати се появяват и предимно в случай на големи апартаменти или къщи с голяма площ.

Ако инсталираме двукрила врата, например, между трапезарията и хола, тогава като я отворим ще спечелим голямо пространство от двете стаи, което ще бъде идеално за по-големи семейни събития, например.

Може ли да се отвори навътре или навън?

Методът за отваряне на вратата зависи преди всичко от това колко място имаме в стаята. Предполага се, че вратите на кухнята, банята и малките стаи като гардероб или килер се отварят навън. Благодарение на това пространството на помещението може да се използва сто процента и няма нужда да се оставя място за свободно отваряне на крилата на вратите.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here