Няколко полезни съвета при избор на врата за детска стая

луксозна интериорна врата за детска стая

Вратата към детската стая трябва да отговаря на строги критерии за безопасност. Това пространство е мястото, където децата създават своя собствена вселена. За тях една врата е влизане в този свят, а не безлично парче дърво.

Дизайн на врати, който е подходящ за детска стая

Уверете се, че моделът е с правилния размер и съответства на цялостния интериор. Интериорната врата трябва да наподобява вратите на всички съседни стаи. Можете да изберете врата с различен дизайн от всяка страна. Страната, обърната към коридора, може да изглежда скромно, докато другата страна може да бъде украсена. Като цяло най-популярният тип са интериорни врати са тези на панти. Съществува и гама от плъзгащи се модели, сводести врати, двойни врати, врати със забавни шарки и др.

Герои от анимации и комикси

Те са любими на децата. С нарастването им, техните предпочитания се развиват и дизайнът на вратите ще се промени.

Звукоизолация

Родителите на новородени също трябва да се фокусират върху доброто поглъщане на звука. Например традиционните врати със стъклопакет имат прилични звукоизолиращи свойства. Най-важните елементи са материалът и дебелината.

Нюанси

Изберете цветове, които съответстват на интериора. Жизненоважно е да се уверите, че използваните бои и лакове са екологични. Някои вещества могат да отделят вредни частици.

Врати, подходящи за игра

Стимулирайте въображението на децата си с интериорен панел, по който могат да рисуват. Покрийте плочата на вратата с боя, която ще я превърне в черна дъска и я оставете да я персонализират с тебешири. Забавно е и за родителите!

Безопасност на вратите

Очевидно безопасността е решаващ фактор. Вратата трябва да е от екологично чисти материали. Уверете се, че няма части, които биха могли да навредят на детето.

Предпочитани материали

Дървото е традиционен избор. По отношение на безопасността най-предпочитаните варианти са дъб, бреза, бор, бук, лиственица и елша. Борът отделя етерични масла, които са полезни за човешкото здраве. Въпреки това, естественото дърво е сравнително скъпо, така че много родители вместо това избират MDF. Най-добрият избор е комбинация от масивно дърво или фурнир с MDF.

Екологично, без химикали

Вратата не трябва да съдържа токсични лепила. Всички лакове трябва да са на водна основа. Естественият восък е друг здравословен вариант за довършителни работи. Избягвайте чист MDF, тъй като е по-малко безопасен. Попитайте продавача за сертификата за качество.

По-добре без стъкло или изцяло стъкло?

Врата за детска със стъклоНякои родители избират стъклена врата, защото искат да се чувстват уверени в безопасността на децата си. Не е препоръчително да избирате каквато и да е форма на остъкляване, тъй като тя представлява потенциална опасност за здравето. Същото важи и за изцяло стъклените врати.

Закалено удароустойчиво стъкло е трудно да се счупи. Това е единствената опция за остъкляване, подходяща за детска стая .

Брави, ключалки и стопери

Можете да изберете забавни стопери с анимационни герои, животни и т.н.

Дали да инсталирате ключалка на врата за поверителност?

Инсталирането на ключалка е противоречиво. Може да искате да зачитате поверителността на децата си. Това обаче може да ви попречи да влезете в стаята при извънредна ситуация.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here