Как да изберем подходящ парфюм?

1054

Ще ви дадем няколко насоки как да изберете подходящ парфюм, но трябва да се съгласите с нас, че тялото на всеки е различно по един или друг начин и е възможно все пак съвета ни да не е точно за вас, но не се отчайвайте. Ние вярваме, че рано или късно ще намерите парфюма, който най-добре стой на кожата ви.

Преди всичко трябва да разберете, че още преди да започнете безразборно да се пръскате с потенциалното парфюмено чудо, то трябва да си представите, че парфюма, който сте на път да тествате ще бъде само и единствено използван от вас, а не от някой друг и вие трябва да го почувствате, като част от тялото си, като невидима дреха, която ви кара да чувствате безкрайно удобно в нея. Вярвам, че всеки си има по една такава дреха в къщи…

Едно от най-важните неща за парфюмите е: Не купувайте евтини парфюми!

Евтините парфюми често изменят аромата си, час или два след нанасяне. Освен това евтините винаги изветряват далеч по-бързо от колкото оригиналните и ще се наложи да се пръскате отново и отново, докато трайността на оригиналните парфюми може без проблем да трае дни наред, като запазва първоначално перфектния си аромат.

При избора на парфюм е важно да се вземе под внимание сезона, облеклото и мястото, където планирате да използвате парфюма. Известно е, че дневните парфюми само по-ефирни и фини от нощните, като се цели по-голяма загадъчност в дневната атмосфера.

На работното място в офиса или просто на разходка е по-добре да използвате дневните парфюми, защото те са по-меки и приемливи, докато вечер при посещение на театър, кино или клуб може да се отпуснете и потопите в лукс с парфюм, който е по-тежък. Важно е да знаете, че ако сте на среща не трябва да използвате парфюми със следните съставки: лавандула, дърво, кумарин и бергамот. Тайната ви цел е да погалите сетивата на партньора си, да му дадете надежда и да го накарате да трепти и никакъв случай парфюма не трябва да показва гордост, независимост или недостъпност, до каквото ще доведе използването на парфюми включващи съставките описани по-горе.

Един фрески парфюмерист, който е работил в продължение на много години за CHANEL е казал „Вечер използвайте парфюми с аромат на плодове. Те предизвикват вкус в прекия смисъл на думата. Тези миризми превръщат жената от цвете в плод, който тръпне и очаква да бъде обран и опитан. А освен всичко това обещава и удоволствие.”

През зимата използвайте парфюми с аромат на кипариси. Техните тежки, остри дървесни нотки подчертават лукса на кожи и дават чувството на вътрешна топлина. Между другото през 1948 година Rochas въвежда специален зимен парфюм, който е препоръчително да се използва само, когато носите кожено облекло.

През лятото препоръчваме използването на сладки, цветисти аромати включително мед. Те карат жената да се чувства като разцъфнало цвете. Никога не предозирайте парфюма. Доказано е, че ние лесно можем да привикнем към даден аромат и почти да не го усещаме, но хората около нас да бъдат буквално зашеметени от количеството употребен парфюм.

Внимавайте в дозирането!
Ако вече сте готови да изберете парфюм моля посетете Prodava.se, където ще намерите богат асортимент от обяви за оригинални, скъпи и евтини парфюми за всеки сезон.

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here