Как да изберем правилният размер на дрешките за бебе?

дрехи за бебе

Понякога едно толкова приятно занимание, като пазаруване на бебешки дрешки, може да се превърне в истинско изпитание. Основна причина за това са несъответствията между размери при различните марки и модели. Стандартните размери са различни в различните страни. Между САЩ, Англия, Австралия и Европа има сериозни разлики в параметрите, които се вземат под внимание, при определяне размера на дрешки за новородени и бебета, което може да предизвика сериозни обърквания и да попречи на точната Ви преценка.

Какви ориентири да следвате при определяне на размерите за бебешки дрешки?

Когато купувате бебешки дрешки, никога не го правете “на сляпо”, а се подгответе предварително, като измерите съответните ръст и тегло на Вашето бебе. За максимална коректност, ползвайте шивашки метър, измерете и запишете с точност в сантиметри обиколката на талията, ханша, както и гръдната обиколка на детето. След като направите самото измерване, ще можете лесно да сравните конкретните мерки на бебето със стойностите, дадени в стандартните таблици, подобни на посочената:

Възраст (месеци)Тегло (килограми)Височина (сантиметри)
02 – 3,550
1454
35 – 660
67 – 868
98 – 974
129 – 1080
181186
241292

На какво още да наблегнете, когато определяте точните размери за Вашето дете?

Имайте предвид, че докато навършат 2 години, и особено през първите месеци, бебетата растат със светкавична скорост. Затова е по-разумно, ако купувате по-големи количества бебешки дрешки, те да са поне с един размер по-големи. В случай че ползвате сушилня, дрехите ще се свият още при първото пране. Имайте предвид, че всяко дете се развива индивидуално. Затова съобразете покупката не толкова с възрастта на Вашето дете, а конкретно с неговото тегло и мерки. Ако имате колебания, най-добре е да се допитате до приятелка с опит, която ще Ви даде точни и аргументирани съвети и напътствия.

Допълнителни препоръки, които да спазвате при покупка на бебешки облекла

Когато визираме материи, които са най-щадящи и подходящи за нежната бебешка кожа, то несъмнено на първа позиция поставяме памук/органичен памук. Купувайте винаги качествени и меки материи, за да предотвратите появата на обриви, раздразнения и алергии. Бъдете особено предпазливи по отношение на декоративни елементи като: копчета, пайети и мъниста, защото бебчето лесно би могло да ги отскубне, погълне или да се задави с тях. Винаги избирайте най-качествените и красиви бебешки дрешки за Вашето ангелче, които го обгръщат с фината си мекота така, както само прегръдката на мама може!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here