Как да „стегнем“ талията лесно и бързо

как да намалим талията

Не обичаме диетите, знаете това, и търсим здравословни начини да преборваме проблемите на тялото.

Един от тях в различни моменти от живота спохожда всички ни – драмата със стегнатите дънки. Често причина за нея е натрупването на течност между клетките, вследствие на което коремът се подува, а дрехите ни стават непоносимо стегнати.

Задържането на течности увеличава теглото. Можем да облекчим тъканите и да премахнем този излишък, като намалим размера с един номер само за 20-ина дни, а това, както знаете, е по-ценно от топенето на килограми.

Начинът: внимателно хранене, повече масажи и физическа активност.

Пийте повече вода – повтаряйте си по-често тази мантра на диетолозите и я изпълнявайте, защото водата стимулира функционирането на бъбреците и е най-добрият начин за премахване на течностите, които се складират където не трябва. Когато почувствате жажда, вече сте се дехидратирали, не чакайте да настъпи този момент!

По колко вода трябва да се пие?

8 чаши на ден е достатъчно. Може да бъдат по-малко, ако сте консумирали плодове и зеленчуци, които съдържат вода: ананас, диня, краставица…

Пийте билкови чайове – те се препоръчват срещу подуване, особено отвари от билките царевична коса, хвощ и лайка.

Намалете солта – тя е хигроскопична и задържа вода, освен това стимулира апетита, увеличавайки слюноотделянето и стомашната киселинност.

Не яжте полуфабрикати и консерви: солта се използва за подчертаване на техния аромат и за консервирането им. Инстантни супи, кайма, всякакви продукти, в които има консерванти – също могат да причинят подуване. Вместо йодирана готварска сол използвайте хималайска, билкова сол, или соев сос.

Ходете повече – когато долната част на тялото наедрее, проблемът може да е поради лошо кръвообръщение, и раздвижването никога не е излишно. Разхождайте се всеки ден поне по един час и вдигайте краката си за 15 минути всекидневно нависоко, за да мобилизирате мускулите на краката и да активирате кръвообращението.малка талия

Не подценявайте масажите – за да намалите подуването, можете да си правите масаж и сами, но най-добре да се доверите на професионалист. Поне веднъж седмично, поне 4 седмици, за да почувствате ефекта.

Храненето – всичко, изброено дотук, комбинирайте с правилно хранене – трябва, особено в дните около менструалния цикъл, когато теглото може да се увеличи до 2 кг., заради хормоналната нестабилност.

Яжте повече орехи , бадеми и млечни продукти, за да си доставите магнезий, витамин В6 ще си набавите с пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Менюто ви трябва да включва и протеини, особено преди и по време на менструалния период – достатъчно е да хапвате по 1-2 яйца седмично.

Бобът, противно на очакванията, също е много полезен, когато чувствате подуване на корема – той поглъща излишните телесни течности.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here