Как да предпазите себе си и семейството си от летните вируси?

летни вируси предпазване

Идва прекрасният период от годината, в който започваме да си правим планове за почивка в страната или ваканция, на някое екзотично място. За съжаление, много често може летен вирус да помрачи цялото преживяване. В днешната статия ще ви представим лесни начини, с които ще успеете да повлияете положително на имунната си система.

Витамини и минерали, които да приемате

Изключително важно е през цялата година да приемате витамини и минерали от онлайн аптеки 36.6. Именно те ще ви помогнат да се справите с евентуални грипове и вируси. Приемайте достатъчно витамин D, както и стандартните C, и B комплекс. Ще ви подейства много добре, ако пиете магнезий, който може да приемате и малко преди да заспите. Ще подобрите съня си и ще успокои мускулите ви.

Не забравяйте, че е необходимо и да откриете правилните мултивитамини за деца, защото обикновено те страдат най-много от ниската си имунна система.

Трикове за предпазване от летните вируси

Един от триковете, който е лесен за изпълнение, но е и много ефективен срещу вируси е да имате много добра лична хигиена. Опитвайте се да миете всичко, което консумирате, както преди това да измивате добре ръцете си. Много често стомашните вируси се получават от не добре измита храна или консумиране с ръце.

Хидратацията на организма през лятото е задължителна. Винаги се опитвайте да имате шише с вода, до която да прибягвате често. Хидратацията на тялото ще ви помогне клетките да се обменят по-бързо и имунната ви система да е по-силна. Подсилването й може да стане и като използвате различни предпазни средства. Различните дезинфектанти, спиртове и спрейове са напълно достатъчни, за да бъдете спокойни за здравето си.

Ако усещате нужда може да поставяте маски за лице на местата, на които се събират повече хора през летните периоди. Не забравяйте, че общуването с болни хора може да е първият и най-лесен начин да заразите себе си, и семейството си. Затова винаги избягвайте контакт с  тях и се опитвайте да поддържате добра лична хигиена.

Консумирането на храна от заведения, както и такава от павилиони за бързо хранене може да предизвика появата на вируси. Препоръчваме ви да избягвате такива места, особено по време на почивката ви. Пригответе нещо леко и лесно в хотела ви или се доверете на реномирани ресторанти, които ще ви предложат качествена храна. Консумирането на повече плодове и зеленчуци ще ви помогне да си предоставите повече витамини, които са жизнено важни за силната имунна система.

За да може да си помогнете през летния период е важно да приемате необходимите витамини, минерали и правилните нутриенти. Обръщайте внимание на здравословното хранене, а когато консумирате храна отвън винаги мийте ръцете си или се дезинфекцирайте. Мийте правилно плодовете и зеленчуците, и се опитвайте да нямате контакт с болни.

Хидратацията е много важна, когато става дума за правилна грижа за имунната ви система. Пийте поне по литър и половина, и не се ограничавайте от вода през най-големите горещини. Къде ще бъде следващата ви почивка и какви са мерките, които обикновено взима вашето семейство?

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here