Изследване разкрива въздействието на женския глас върху мъжете

Жените познават конкурентките си по гласа

Внимание, мъже! – партньорките ви могат да познаят само по гласа на една жена дали е опасна и може да бъде реална заплаха за връзката ви.

Проучване на екип изследователи от Университета в Пенсилвания, начело с антрополога Дейвид Пуч, показва, че жените могат да предвидят кои женски гласове са най-привлекателни за ушите на мъжете и следователно – потенциално застрашителни за тях самите.

Изследователите са пуснали на мъже и жени да чуят записи на различни женски гласове и да ги сравнят по привлекателност. Първо мъжете посочили с коя жена биха излезли на вечеря заради гласа й. Впечатляващо е, че след това жените успели с голяма точност да предвидят кои гласове са предпочели мъжете.

Проучването хвърля светлина върху начина, по който мъжете избират кандидат-партньорката си и по-конкретно каква роля играе гласът й. По принцип мекият женски глас, който предполага младост и плодородие, привлича мъжете най-силно, а дълбокият мъжки глас, който създава асоциации за надмощие, се харесва на жените. Оказва се, че гласовете на актриси като Рене Зелуегър и Дженифър Тили са с този тембър, който мъжете намират за крайно привлекателен, а жените за крайно заплашителен.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here