Лечение чрез кавитация

кавитация

Кавитацията, наричана още виртуална липосукция, в момента е много ефективен метод за борба с целулита и локалното затлъстяване, с резултати, еквивалентни на традиционната хирургична липосукция. Ултразвукът прониква от дълбочина от няколко милиметра до 5 см в мастния слой, в зависимост от енергията, използвана за работа, като трайно премахва мастните клетки .

Кавитацията се основава на ефекта на нискочестотен ултразвук, който поради налягането, което генерира, предизвиква образуването на малки парни и газови мехурчета (кавитационни мехурчета) и последователни имплозии, като по този начин се разрушават мембраните на мастните клетки, без да се засягат други съседни структури. Мастната клетка се втечнява, разпада и цялото съдържание, освободено при нейното разграждане (триглицериди, холестерол, мастни киселини, токсини), се абсорбира от лимфата, дренира се през лимфната система и се елиминира от бъбреците. След проведените процедури се наблюдава видимо намаляване на обиколката (поради намаляване на обема на мастните клетки), като се постига нов контур на тялото. На основните въпроси по темата ни отговарят експертите от https://karltonelectronics.com/cavitation/

Какво е кавитация?

Кавитацията е ефективна и безопасна процедура, която помага за локализирано отслабване, което е невъзможно при диета и спорт. Тя дългосрочно премахва мастните натрупвания от бедрата, задните части, бедрата, корема, под брадичката, ръцете и т.н. без болка. Ултразвукът на тази дължина осигурява бърза загуба на тегло, като резултатите са видими още след първата сесия: намаляване на мастната тъкан, отслабване на целулита и тонизиране на кожата както на повърхността, така и в дълбочина.

След лечението не е необходим период на възстановяване и резултатите се показват в сантиметри, а не в килограми. Преди и след третирането е задължително хидратирането – около 2 литра вода, за стимулиране на пречистващото действие на черния дроб.

Какви са ефектите от лечението с кавитация?

Сред ефектите от лечението с кавитация са:

  • интензивно липолизно действие – разпадане на мастната тъкан и трайно разрушаване на мастните клетки, следователно намаляване на мастния слой,
  • прогресивно ремоделиране на телесния профил, в допълнение към намаляване на консистенцията на мастната маса,
  • изчезване на „портокалова кора“ и елиминиране на целулитните възли,
  • оксигенация и реваскуларизация на подкожната тъкан,
  • реактивиране на периферната микроциркулация и дренаж на застояли течности,
  • подобряване на тонуса и еластичността на кожата .

Как действа лечението с кавитация?

Процедурата за тяло, базирана на кавитация, незабавно и трайно унищожава мастните клетки (адипоцити), променяйки линията на тялото. Тъй като мастните клетки са независими клетки, веднъж унищожени и елиминирани, те не се възстановяват, като по този начин резултатът става ОКОНЧАТЕЛЕН. Ако след процедурата на кавитация се натрупа тегло, мазнините ще се отлагат в областите, които не са подложени на кавитация. Като ефект от намаляване на броя на мастните клетки, тяхната среда за съхранение имплицитно намалява и в дългосрочен план тялото „изисква“ по-малко мазнини. Поддържа се по-хармоничен и хомогенен профил.

Кавитацията действа на базата на нискочестотен ултразвук и има следните ефекти върху третираната зона:

  • термичен ефект – Ултразвуковите вълни произвеждат молекулярни движения, които увеличават кинетичната енергия на молекулите, което води до топлина. Когато температурата надвиши нормалната, започва денатурация на белтъчините, което води до загуба на клетъчни функции,
  • кавитационен ефект – ефективното производство на кавитация. Разпространението на ултразвука при ниска честота от 40 kHz причинява изключително бързи разширения и компресии, които следват една след друга в адипоцита, на нивото на мастната вакуола, благоприятствайки появата на някои вдлъбнатини. В тези вдлъбнатини, които се появяват във фазата на разширяване, налягането на течността намалява локално, под стойността, при която се изпарява, като по този начин се генерират кавитационни мехурчета, които ще се взривят във фазата на компресия, развивайки високи напрежения в клетката. Впоследствие остатъчният клетъчен материал (мазнини, холестерол, други остатъци) се поема от лимфата и се източва през лимфната система,
  • чрез механичния ефект, нискочестотният ултразвук причинява разкъсване на мембраната на адипоцитите.

Какви други процедури за тяло се комбинират с кавитация, за да се постигнат максимални резултати?

Ако мазнините са компактни и влакнестият целулит се натрупва в продължение на много години, кавитацията може да се извърши самостоятелно, последвана от сесия за лимфен дренаж, направена от Dermocell – масаж трансдермален вакуум или терапия под налягане.

Потребителите, които предпочитат домашните уреди, могат да ползват уред за неоперативен лифтинг, с HIFU S.M.A.S технология (актуална и във всички високотехнологични естетични центове), без хирургичекса намеса, без множество скъпи процедури, във вашите възможности и комфорта на дома и свободното ви време. Повече за него може да разберете тук.

Защо трябва да избера виртуална липосукция вместо хирургична липосукция?

Този метод за отслабване е неинвазивна и неагресивна алтернатива на липосукцията. Няма болка, няма усложнения или време за възстановяване, по-евтино е и не пречи на ежедневните дейности на клиента.

На кого се препоръчва лечение с кавитация?

На всички хора с естетични проблеми като локализирани и дълго натрупани меки мазнини, които произвеждат непропорционално тяло, среден и напреднал целулит, лечението има силен ефект върху образувалите се през годините фиброзни целулитни възли. Кожата трябва да е все още еластична и стегната.

Какво е усещането по време на лечение с кавитация?

По време на лечението може да се долови повече или по-малко интензивен звук в зависимост от индивидуалната слухова чувствителност. Във всеки случай това явление се появява в първите сесии, след което намалява. Лечението е приятно и релаксиращо.

Какво трябва да направя преди и след кавитация?

На хората, които ще бъдат подложени на лечение с кавитация, се препоръчва здравословна и строго контролирана диета (за да не се претоварват бъбреците и черния дроб), заедно с повишена консумация на вода (2 литра вода дневно или неподсладени чайове) за няколко дни преди и след лечение. Препоръчва се също в дните, когато се извършва тази процедура, да се спортува или да се извършват поне леки физически дейности, например ходенето за 30 минути или изкачването на стълби трябва да бъде приоритет в тези дни. Всичко това за максимални резултати!

След като постигна желаните резултати, какво трябва да направя, за да ги поддържам?

В края на поредицата от процедури се препоръчва провеждането на поддържаща кавитация на всеки 2 месеца, евентуално комбинирана с други процедури за ремоделиране на тялото и, имплицитно, поддържане на правилен начин на хранене.

Какви са рисковете и противопоказанията за виртуална липосукция чрез кавитация?

Технологията на кавитацията се е развила много през последните години, така че може да се каже, че е безрискова процедура.

Кавитацията е безболезнена, единствените редки странични ефекти са леки усещания за топлина в третираната зона или гадене.

Противопоказания: хора с тежка бъбречна дисфункция, хора с тежка чернодробна дисфункция, сърдечни заболявания, кожни заболявания, спазмофилия, епилепсия, пейсмейкър, метален имплант, злокачествени тумори, реконвалесценция след операция, херния, анормално кръвно налягане, разширени вени в зоните на лечение, бременност, кърмене, менструация, камъни в бъбреците, кисти на яйчниците или фиброиди, по-малко от 1/2 час след хранене.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here