Кухни – основни тенденции за 2019 година

Модерните кухни

Когато кажем думата кухни – първата асоциация е вкусно приготвена храна …

Но в същото време тези помещения често се ремонтират и в тях се правят различни подобрения с цел по-добра функционалност.

И какво ново в интериора на модерните кухни през 2019 година?

С право може да се каже, че през тази година акцентът в кухнята пада върху мебелите, шкафове и плотове, както и се набляга на оригиналните медни аксесоари.

Наистина сърцето на дома е кухнята и тя винаги трябва да бъде с отлична функционалност. В началото на лятото е най-добре да се направи е леко освежаване или голям ремонт в кухнята, за да може в нея да има нови елементи, които са с цел по-доброто й функциониране.

Дизайнерите през 2019 година отделят голямо внимание на текстурите, тоест, става дума да могат да се съчетават различните видове повърхностни и цветовете. Най-често за 2019 година за кухненското пространство се препоръчва съчетанието от дърво и камък. И това не е случайно, защото в 21-ви век човек се обръща към естествения свят на природата. Дървото, по принцип, е традиционен материал за кухненско обзавеждане, а пък каменните елементи дават по-голяма абстрактност в комбинация с цветни акцентни петна.

В някои случаи интериорните дизайнери препоръчват за това помещение мрамор и гранит. Смело се експериментира с различни повърхности, които имат по-матов ефект, които перфектно се комбинират с черен цвят.

Ето и мнението на дизайнерите за цветовете комбинации в кухнята през 2019 година!

Отново белият цвят и неговите нюанси са хитови, но те се съчетават идеално с цветни шкафове и плотове –  така се получават изключително оригинални цветни акценти. Дизайнерите подчертават, че червеното, тъмносиньото и сивото дават изключителна оригиналност на кухните като акценти.

Но пък ето и голямата новина –  вече смело се налагат кухни във виолетов и ментов нюанс. Доста смело и нетрадиционно решение.  Например, има изключително добри комбинации от светлозелени шкафчета и дървени плотове за оформянето на винтидж визия на кухненското помещение. По този начин кухнята се превръща в изключително свежо и изчистено помещение.

Но едно важно пояснение – не е необходимо всичко в кухнята да е в зеленикаво или виолетово – трябва да има смели решения с перфектна естетика.

А подът в кухните за 2019 година според интериорните дизайнери трябва да бъде светло кафяв, за да се получи едно хармонично съчетание с останалите елементи.

И не на последно място, новите hi-tech технологии намират приложения в кухненското помещение и направо можем да кажем, че днес говорим за една „интелигентна“, „умна“ кухня. В нея може да се програмират автоматично включване и изключване на различни уреди като кафемелачка кафеварка и електрическа печка. Абсорбаторът си остава задължителен елемент в нея, като на пазара има изключително нови модели, които премахват всякакви миризми, които се отделят в процеса на готвене. Но в доста домакинства и в кухнята се слагат пречистватели на въздуха.

Вярваме, че Ви беше интересно да прочетете за тенденциите в кухненското обзавеждане за 2019 година.

Не е ли време да помислите за една малка промяна или по-голям ремонт в своята кухня?

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here