Как да изберете лампион за дома?

Как да избера лампион за вкъщи

Лампионът е подова лампа, която се използва главно като допълващо интериорно осветление. Разнообразието от модели е достатъчно голямо за да отговори на нуждите на всеки дом и да се впише в различни стилове и приложения.

Как да изберете лампион?

Видове

Лампионът представлява лампа с абажур на висока стойка, чиято основа е поставена на пода. Абажурът може да има различни форма и размер и да бъде направен от разнообразни материали. Стойката може да бъде извита или „чупеща се“ и да осигурява насочено осветление, там където е необходимо. Магазин GRANDecor предлага всички видове лампиони на изгодни цени, с бърза и безплатна доставка, и с 2г. гаранция.

  1. Общи подови лампи

Предназначени са да осигурят обща светлина в помещението. Имат традиционен абажур, който разсейва светлината за полудиректно осветление. Подходящи са за дневната около дивана или трапезната маса.

  1. Лампи за четене

Нужен ли ви е лампион за четене? Ако разполагате с домашна библиотека и често обичате да разпускате с книга в ръка, със сигурност се нуждаете от качествено осветление. Подовите лампи, предназначени за четене, осигуряват фокусирана светлина, която можете да насочите там, където имате нужда, а именно към креслото за четене, бюрото, холната масичка.

  1. Лампиони с насочена нагоре светлина

Предлагат се оригинални модели на лампиони със светлина, насочена нагоре, която се разсейва деликатно и се използва по-скоро като акцент, тъй като не е толкова фокусирана като на моделите за четене или работа. Подходящи са за поставяне в ъглите и за подчертаване на интериорни елементи и декорации.

  1. Лампи с чупеща се стойка

Моделите с гъвкава стойка са регулируеми, което ги прави много практични и предпочитани. Чрез тях може да насочите светлината нагоре, имитирайки деликатно общо осветление или да я фокусирате върху даден елемент, например работното бюро, масата, къта за четене.

Други фактори при купуването на лампион

  1. Цена

Цените на осветителните тела варират значително спрямо материала, от който са направени, производителя, визията и функционалността им. Разбира се, има и дизайнерски модели, които са много скъпи и са подходящи за ценители. Съветваме ви да не избирате най-евтината лампа, тъй като тя е важен елемент от интериора и се използва дълго време.

  1. Размер

Големината на лампиона трябва да бъде съобразена с размера на помещението и останалите елементи и мебели в него. Уверете се, че подовата лампа ще осигурява светлина там, където ви е нужна, ще се минава свободно около нея и ще се вписва хармонично в интериора, без да пречи. По правило, височината на лампиона следва да бъде 2 пъти по-голяма от тази на интериорния елемент, до който е поставен. Стандартната височина на подовата лампа е около 150-180 см. Има и модели с регулируема стойка, която позволява да намерите идеалната за вас височина.

  1. Функционалност на лампиона

Основното, което трябва да вземете предвид, е от какъв тип осветление се нуждаете – акцентна светлина, подчертаваща декоративни или интериорни елементи? Или може би искате да допълните общото осветление с мека, деликатна светлина от ъгъла? Или да си осигурите комфорт в къта за четене? Отговорът на тези въпроси ще ви насочи към подходящия модел лампион.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here