Land Rover Defender ще получи нов двигател през 2012

246

Land Rover Defender ще получи нов 2.2 литров турбо дизелов агрегат, който ще генерира 122 к.с. и 360 н.м. въртящ момент, като ще покрива стандарта за екологичност Euro 5. Така 2,4 литровият агрегат ще остане в миналото за разлика от новия, който ще отделя много по-малко вредни емисии и ще е също толкова ефективен. За издръжливост няма смисъл да говорим, защото както знаем моделът „Defender“ се произвежда повече от половин век и 80 % от произведените от този модел единици са в движение и в момента, което е наистина впечатляващо.

Новият мотор e способен да ускори Defender до максимална скорост от 145 км/ч, при средни нива на вредни емисии от 266 г/км (Defender 90) и 295 г/км (Defender 110/130). Едва ли някой би вдигнал толкова висока скорост с машина, която е предназначена предимно за пресечен терен и труднопроходим път.

Ще се предлагат и два пакета за водачите в зависимост от това какви са предпочитанията им. Ще има комфортен пакет, който се предлага на цена 1650 паунда, за които получавате климатик, CD плейър и електрически стъкла и Off-Road Pack пакет, който добавя ABS, офроуд гуми, защита на дъното на колата и теглич.

Новата версия на Defender за 2012 година ще бъде лансирана през ноември, а цените в Германия ще започват около 24 хиляди евро, което е повече от приемлива цена за такава икона в Off-road средите.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here