Лятна козметика, която да не пропускаме да сложим в сака си

Задължителна лятна козметика

Лятото официално вече е тук. Топлото време и слънцето ни радват извънредно всекидневно и само броим оставащите дни до впускане в следващото лятно приключение.

И докато внимавате да не забравите банския, хавлията или слънчевите очила за морето, ние идваме да напомним и за други важни детайли, макар и от света на качествената козметика – слънцезащитните и хидратиращи продукти.

Защо са именно толкова важни?

През горещото време и летния сезон кожата ни е изложена на допълнително изсушаване – вятърът, морският въздух и преките слънчеви лъчи неимоверно й влияят. Разумното и правилно нещо тук е да им противодействаме с подходяща козметика, която да се погрижи да запазим кожата си максимално здрава, тонизирана и свежа.

Важна стъпка към това е да не пропускаме да използваме слънцезащита за тялото и лицето си – едва ли има нещо по-важно, с което да се снабдите, преди да потеглите към морето. Избирането на продукт с висок фактор на защита ви осигурява намаляване на риска от слънчеви изгаряния. Въпреки това, следва да се ръководите по някои прости правила, за да сте наистина предпазени. Еднократното намазване с плажно мляко не е никак достатъчно – ориентирайте се по числото, с което е обозначено шишето на продукта. То показва минутите, през които слънцезащитната козметика действа най-оптимално и предпазващо. След изтичането на това време, следва да нанесете още от продукта, за да сте максимално защитени, дори и изложени на пряко слънце.

Всяко влизане във водата също отмива и намалява драстично ефекта на слънцезащитната козметика. Не забравяйте и да поставяте от крема, дори и да стоите основно на сянка – знаем, че вероятността да изгорите също не е малка. Не пропускайте и лицето си – деликатната кожа по него също следва да бъде максимално защитена. Ето защо съветваме дамите да се ограничават от грима, когато се отправят към плажа – той само ще попречи да нанесете слънцезащитна козметика, а и допълнително ще утежни лицето ви, лишавайки го от възможността да диша.

Спазвайки тези няколко прости правила, вие положително ще прекарате незабравими летни мигове край брега на морето. Не рискувайте да провалите цялата си почивка, неглижирайки грижата за кожата и употребата на защитна козметика. Ще се сдобиете с прекрасен тен, без това да ви коства изгаряния, болка и дискомфорт. Създайте красиви спомени на лятната си почивка и бъдете отговорни и грижливи към кожата и тялото си. Освен употребата на слънцезащитна козметика, съветваме и да пиете достатъчно количество вода, както и да използвате хидратиращи кремове и лосиони за тяло, за да възвърнете изгубената в кожата си влага.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here