Как да победим махмурлука

Как се лекува махмурлук?

Снощи сте попрекалили с пиенето?

Или „по случайност“ ударихте онези десет текили?

Каквато и да е вашата история (ако изобщо я помните) сега със сигурност изпитвате болка и силен дискомфорт.

Какво да направите?

Започнете с рехидратация с вода, много вода. Предлагаме ви още няколко спасителни съвета, с помощта на които да се почувствате малко по-добре. След тях ще прочетете и за нещата, които е по-добре да не правите, както и съветите на общопрактикуващия лекар Греъм Арчърд.

Основната причина за махмурлука е дехидратацията – алкохолът блокира производството на хормона вазопресин, който помага на организма да задържа течностите. И ако сте си задавали въпроса защо се случва – именно това е причината, когато пиете алкохол да посещавате по-често тоалетната.

Съвети за оцеляване след препиване

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

Да вземете парацетамол

Доза обезболяващи и обилна закуска е един добър старт на спасението.

Да хапнете яйца

Пържени, бъркани или варени, яйцата съдържат големи количества цистеин, аминокиселина, която ще ви помогне да се отървете от токсините, които предизвикват махмурлука.

Да пиете спортни напитки

Това е бърз начин да се презаредите с електролити и калий, които несъмнено сте изгубили след снощните изпълнения. Бананите и супата или бульонът също са добър източник на минерали.

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

Да пиете кафе

Чашата кафе може да ви изпрати обратно в бездната на махмурлука. Кофеинът е диуретик, както и алкохолът, а именно дехидратацията е причината за мизерното ви състояние.Вчера се напих, какво да правя

Да пиете още алкохол

Съжаляваме, без бира и шкембе. Махмурлукът ви само ще се удължи, а черният ви дроб ще се мъчи по-дълго време и ще работи повече.

Професионални съвети за борба с махмурлука

  • Избягвайте портокалов сок, тъй като киселинността му ще подейства зле на стомаха, а кофеиновите напитки като кафето ще ви дехидратират още повече.
  • Яжте овесена каша или пълнозърнест хляб, тъй като осигуряват бавно освобождаване на енергия и помагат за възстановяване нивата на кръвната захар. Бананите също ви зареждат с енергия.
  • Добър ефект имат специалните хранителни добавки, като Кудзу Кризантелум или ProPectin например
  • Преди лягане или когато се събуждате изпийте чаша вода с разтворено саше Dioralyte, което възстановява нивата на кръвната захар и загубените соли и минерали.
  • Някои хора се кълнат в ефекта на пържените храни при препиване, но високото съдържание на мазнини може да предизвика раздразнение на стомаха. Сандвич с бекон, който съчетава протеина с глюкозата в хляба, може да се окаже много полезен. Но изпечете бекона на скара вместо да го пържите.
  • Вземете парацетамол, за да облекчите главоболието. Избягвайте ибупрофен или аспирин, които убиват болката, но могат да предизвикат гадене или стомашно разстройство.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here