Когато малкият размер е проблем

колко е нормално дълъг пенис

Малкият пенис е тема табу за мъжете, въпреки че повечето пъти проблемът не е патологичен. Какво се случва обаче, когато е?

Кога се говори за патология?

Задължително е проблемът да се диагностицира в ранна детска възраст, защото след това не могат да се предприемат ефективни мерки.

Колко дълъг пенис е „нормално“?

При бебетата пенисът, измерен от основата и с малко изтегляне, трябва да бъде около 2,5-3,5 см. Ако е по-малък, вероятно има проблем. Съществена роля играе и диаметърът, тъй като може, дори и ако дължината е нормална, да не е завършило формирането му (уретра, главичка). Първоначалният преглед се извършва от педиатър или детски уролог.

В зряла възраст, за нормален се смята пенис, който в еректирало състояние достига 11-15 см (средно).

Дори и ако е под 11 см обаче пенисът не се смята за патологично малък, стига да функционира нормално. Всъщност заболяването „малък пенис“ се среща много рядко и се отнася до пениси, които достигат около 2,5 см при ерекция. Имайте предвид, че размерът на мъжкото достойнство е наследствен.

Причини и решения

Причините за малък пенис могат да бъдат:

а) хормонални нарушения,

б) аномалии при тестисите или

в) идиопатични (без ясни причини).

Ако се установи, че пенисът на бебето е с нормална анатомия (главичка, тяло и т.н.), но кавернозните тела не са достатъчно развити, може да му се назначи прием на тестостерон.

Интервенциите

Малкият пенис може да бъде свързан с еректилна дисфункция. По същество, обаче, въпросът за мъжете е по-скоро психологически и затова те често настояват за хирургическа намеса, без да има нужда от нея.

Във всеки случай хирургичното удължаване и удебеляване е единственият начин за увеличаване на пениса при възрастни, тъй като на късна възраст размерът не може да се променя чрез хормонално лечение.

Имайте предвид, че с операция се печелят много малко сантиметри, а удебеляването често придава на пениса (необратима) триъгълна форма.

Що се отнася до уредите за удължаване на мъжкото достойнство или хапчета – те не само не вършат работа, но могат да бъдат и опасни.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here