Мебели от масив – как да изберем подходящия вид дърво?

mebeli masiv

Когато ви предстои да избирате ново обзавеждане или просто искате да освежите дома си, процесът е доста анагажиращ. Няма да съжалявате, ако заложите на мебелите от масив – те са стойностни  и дълготрайни. Тук обаче идва следният въпрос –  как да изберем подходящия вид дърво?

Ето кратки напътствия, които ще ви помогнат в избора.

Избор на мебели от масив

Има голямо разнообразие на видове дървесина, от което собствениците на жилища могат да избират. В крайна сметка изборът се свежда до вашия индивидуален стил и тона, който искате да зададете във всяка стая.

Предлагат се два основни вида дървесина, твърда и иглолистна дървесина. Твърдата дървесина се добива от широколистни дървета като клен, орех и дъб. Този тип дърво се състои от по-плътни влакна и придава изящен завършек на всяко помещение. Меката дървесина се извлича от иглолистни дървета, носещи семена, включително кедър, секвоя, бор и смърч. Неговата лека структура е идеална за всякакви видове мебели и обикновено е по-изгодна от твърдата дървесина.Мебели от масив

Индивидуалното ви усещане за естетика вероятно ще определи типа на дървесните тонове, които ще подберете за вашите хол или спалня. Светлият дъб е идеален за освежаване на стаята, докато богатият махагон може да добави топли елементи към по-индустриално ориентирани или модерни пространства.

На каквото и да се спрете при избора на мебели за дома, препоръчваме да следите качеството преди външния им вид. В такива случаи можете да разчитате на мебелна фабрика „Еврика“– фирма с доказана репутация и дългогодишен опит. Фирма „Еврика“ е сред водещите производители на мебели от масив и може да отговори на всякакъв тип клиентски изисквания.

Цветова палитра

Ако се колебаете кои цветове ще бъдат подходящи за интериора, опитайте да съпоставите цветете от каталозите с тези на мебелите, които вече са около вас. Обърнете внимание на преобладаващата цветова палитра в отделните помещения. Дори и да сте сигурни, че познавате любимите си цветове и нюанси, може и те да не са най-добрият избор за конкретния случай. Трябва да решите и кои комбинации ще се съчетаят най-добре с желаната атмосфера на дома.

Опитайте с дизайнерски проект

Ако сте решили да използвате услугите на дизайнер за своето ново обзавеждане,  то следва да направите консултация. Ще бъде разработен документ за дизайнерски проект, където се разчертават очакваните резултати и детайлите на проекта, уточняват се и всички продукти, сроковете, бюджетът.

Компания „Еврика“ разполага с опитни дизайнери на мебели, които приемат проекти по поръчка, в допълнение на тези от продуктовия каталог. Мебелните специалисти от „Еврика“ имат готовност да осигурят компетентна помощ на клиентите си във всеки един момент.

Винаги приоритезирайте качеството

В днешно време мебелният пазар предлага много решения, спестяващи разходи. Подобни доставчици на мебели наистина работят на по-ниски цени, но качеството на произведените от тях продукти не е предназначено да продължи повече от година или две. В крайна сметка ще похарчите повече пари за поправка или резервни части, отколкото ако инвестирате в качествени дървени мебели от самото начало.

Независимо от предназначението на търсените от вас мебели, инвестирането в добра изработка е изгодно в дългосрочен план и ще позволи на семейството ви да създаде дълготрайни спомени.

С грижа за качеството и с внимание към детайла, „Еврика“ е сред фирмите, които изработват своята продукция от естествена дървесина. Фирма „Еврика“ произвежда естествени мебели от масив, като използва главно следните материали: череша, дъб, бук и липа.

Заложете на качеството и изберете мебели „Еврика“www.evrika.bg

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here