8 разбулени мита за секса

Мъжете достигат сексуалния си връх на 18 г., а жените – на 28 г.

ВЯРНО: Поне ако се имат предвид нивата на половите хормони. Тестостеронът достига връхна точка при 18-годишните мъже, а естрогенът – в средата на 20-те години за жените. Все пак пикът на хормоналните нива не означава връх в сексуалната активност.

Спермата е с ниско съдържание на въглехидрати

НЕВЯРНО: Спермата съдържа преди всичко плодова захар (фруктоза) и ензими, които не са с ниско съдържание на въглехидрати.

Средната дължина на пенис в ерекция е 20 см

НЕВЯРНО: Спокойно. По-скоро е 15 см.

Стридите повишават либидото

НЕВЯРНО: Вие повишавате либидото си. Няма научни доказателства, че стридите влияят по този начин. Ако го правят, то това е плацебо ефект.

Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди

НЕВЯРНО: С тази цифра се спекулира много, но истината е, че само 23% от мъжете твърдят, че фантазират за секс много често. Но може би останалите са твърде заети, за да си погледнат часовника …

Сексът преди важно събитие може да съсипе ефективността ви

НЕВЯРНО: Швейцарски изследователи са провели стрес-тестове на хора 2 и 10 часа, след като са правили секс, и са установили, че след 10 часа участниците са били напълно възстановени. Регистриран е само малък спад в производителността при тестваните 2 часа след секс.

Сексът във вода (басейн, джакузи, душ) убива сперматозоидите

ВЯРНО: Някои от вашите плувци може и да умрат в такава среда, но все пак не гледайте на това като на ефикасен метод за контрол на раждаемостта. Макар че една гореща вана може да прегрее тестисите ви и да убие доста сперматозоиди, все ще остане някой да направи белята.

Можете да се пристрастите към интернет порно

ВЯРНО: Но рискът е малък. Само 1% от всички мъже, посещаващи порно страници, са се пристрастили. Забележете, че рискът от пристрастяване е по-висок при женените мъже.

Сподели

Обичам да пиша, но още повече обичам да чета.

ВАШЕТО МНЕНИЕ