Мебелите днес или кое вече е демоде в интериора

Модерните мебели

Правилата за обзавеждане отдавна не са това, което бяха, днес мебелите са подвластни на свободните решения

Ако сте решили да обзавеждате, вече сте прегледали тенденциите в интернет, но сигурно не можете да се ориентирате в морето от информация. Ето защо трябва да запомните само едно правило – бъдете свободни и креативни, тогава ще постигнете желания ефект, а и ще сте в крак с времето.

Преди бяхме склонни да се придържаме към стандартни принципи, а днес те изобщо не са задължителни вече.

Прочетете тези съвети от специалисти и ще се уверите сами:

Легло за спалнята в комплект с гарнитура

Ако сте отлагали закупуването на спален комплект за обзавеждане, защото средствата не ви достигат за всичко, то може да си отдъхнете. Изберете си перфектното легло по ваш вкус, а след това забравете за шкафчетата и скриновете. Интериорните дизайнери препоръчват да ги съчетаете с нещо по-просто и семпло, без то да се вписва в същата концепция. Стилът обаче трябва винаги да е отправна точка, не залитайте в кичозни идеи.

Местоположението на мебелите

Сигурно помните как беше преди години. Мебелите бяха залепени за стената, а пространството около тях запълнено с какво ли не. Сега можем да разположим обзавеждането, както ни е удобно, стига да се разпределят добре зоните в помещението.

Бяло? Абсурд!

Преди години белите мебели бяха едва ли не табу. Една от главните причини беше, че ни напомнят за болнична обстановка. Днес този цвят е разрешен, той може да се синхронизира с цветни акценти в стаята, което да създаде изключително приятна обстановка.

Ако все пак предпочитате излъчването да е класическо, следвайте линията и формата на непреходното обзавеждане, или просто потърсете масивни мебели от Мирчеле – ще удовлетворите високите си изисквания и претенциозния си вкус.

Модерните мебели

Еднотипно холово обзавеждане

И тук сме избягали от коловоза, затова може да си сложите диван в един цвят, а креслата и табуретките да са в друг. Бихте могли да си поиграете и със самия стил на обзавеждане. Приемливи са и по-смели комбинации, но все пак съблюдавайте да си отиват и да не развалят впечатлението отстрани.

Стени и под от плочки в банята

Стъклото, дървесината, керамиката, даже и огледалните повърхности вече са изцяло допустими в интериора на банята. Съвременните технологии предлагат огромно разнообразие от възможности, плочките отдавна са в миналия век. Никой не е казал, че са отпаднали и нямат място в банята, но могат да бъдат умело съчетани с други материали. Тогава банята се превръща не просто в помещение за къпане, а в едно чудесно място за релакс.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here