Модните грешки, които французойките не правят

730
парижка мода

Стилът на французойките от край време интригува всички, които не са от Франция. Много дами, запалени по модата, въздишат по облеклата на стилните французойки като Марион Котияр, Клеменс Поеси и Карин Ройтфелд. Има безброй статии в списания и онлайн с насоки как да се обличате като французойка.

Разбира се, както при всички останали националности, всяка жена има свой индивидуален стил. Въпреки това има много сходни неща, които наблюдаваме при дамското облекло във Франция. За това, ако сте решили да взаимствате от техният стил сме подбрали основните модни „грешки”, които французойките избягват, при избора на дамски дрехи.

Модните грешки, на които всички освен французойките се подават

Дрехи с прекалено големи лого и надписи

Една от основните особености на френският стил, е че той загатва за лукс, вместо да крещи с големи лога и надписи с имената на марките.

Според модната редакторка Карин Ройтфелд френският стил се изразява по-скоро в това как се движите, как отваряте чантата си, как кръстосвате крака и в другите дребни неща, а не името на марката.

Прекалено много аксесоари

Грешка, която някои дами допускат, е да прекаляват с аксесоарите.  Не слагайте повече от три бижута едновременно. Според някои това може да е претрупано и да превземе тоалета Ви. Освен това ако използвате едно голямо, привличащо вниманието бижу е най-добре да не добавяте друго.Гривни

Прекалено високи обувки

Обувките, които често виждате по-краката на известни личности като Кейти Пери, Лейди Гага, Ким Кардашиян, няма да откриете на краката на една парижанка. Вместо тях те предпочитат обувки с нисък или среден ток, пантофки или чехли.Високи обувки

Аутфити, съобразени с последните трендове

Французойките предпочитат класическата мода пред последните тенденции. Те не робуват на модата, а по-скоро следват стила си. Биха разгледали внимателно последните колекции и трендове, и биха подбрали няколко дамски дрехи, с които да обновят гардероба си.

Френските правила в модата

  • Намери баланса – интересна и непринудена визия – за да не сте прекалено „натруфени” не забравяйте да компенсирате елегантна и модна визия с неутрален грим и прическа. Обратното също е валидно – ако сте със семпъл и непринуден тоалет спокойно може да сложите ярко червено червило.
  • Залагай на класически цветове и линии – основата на френският стил е минимализъм, класически дрехи и увереност.
  • Не носи сутиен с подплънки или телесен чорапогащник – френският стил е познат с естественото си излъчване, ето защо сутиенът с дебели подплънки не се вписва много добре в него. Друго нещо, което рядко ще видите една парижанка да носи са чорапогащници с телесен цвят.
  • Чувствай се комфортно в дрехите си – жените трябва да се обличат добре заради самите себе си, не за да се изтъкват, а за да се чувстват по-добре. Французойките се фокусират повече върху това, което искат да носят и това, в което се чувстват комфортно. Те не спират да носят дрехите, защото вече не са на мода, както и не носят нещо, защото в момента е модерно.
  • Инвестирайте в качествени дамски дрехи – дамите от Франция обикновено купуват ограничен брой нови дрехи всеки моден сезон. Тяхната философия е да купуват малко, но да избират качествени маркови дрехи. Избягвайте импулсивните покупки и подбирайте качествени дрехи, които ще може да носите няколко години. Платовете също са от значение. Парижанките предпочитат качествени, естествени платове. За летния гардероб е от памучни и ленени тъкани, докати при зимният – вълна и кашмир. Ежедневните им дамски дрехи са от коприна. Това, което трябва да избягвате са вискозата и други изкуствени тъкани.
  • Не съчетавай фитнес дрехите се в официална обстановка – макар в момента да е много актуално да се носят спортни дрехи навсякъде, една французойка никога не би облякла подобни дрехи извън фитнеса. За нея анцузите, потниците и клиновете си остават само в залата.

Биография:

Кремена Апостолова

Работя като редактор за Dress4less от 5 години. Преди това съм завършила моден дизайн и това е професията която ме влече най-много. Обичам да чета модни списания и статии свързани с новите тенденции. Обикновено пиша за мода и това което е актуално в момента. Вярвам в това че за някои стилът е вроден, а за други, че могат да бъдат научени!

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here