„Montegrappa“ отдават чест на бойната икона Брус Лий

Италианската компания, производител на уникални пишещи инструменти, „Montegrappa“ преди време създаде колекцията си „Icons“, с която да отдаде чест на велики културни гиганти, които са допринесли за развитието на човечеството без значение в каква сфера са работели. Сега „Icons“ се разширява с още едно специално попълнение, което е поклон към една личност неизменна част от всяка класация за най-значимите хора на XX век. Личност, която чрез киното превъплъти всичко възвишено в бойните изкуства. В същото време запозна Запада с дисциплините на Изтока, като спомогна за разпространението на филмите за бойни изкуства извън Хонг Конг – жанр, който остава глобално популярен 37 години след смъртта му. На 70-та годишнина от раждането му, „Montegrappa“ има удоволствието да ни напомни по специален начин за великия Брус Лий.

И най-добрият начин да направят това е създаването на специална серия уникално луксозни пишещи инструменти под името „Dragon„. Драконът се превръща в национален символ на Китай през 1912г. – годината, в която „Montegrappa“ започва да произвежда писалките си. За пръв път компанията произвежда оригиналният „Dragon“ преди 15 години в 1 912 екземпляра, отбелязващи значителната година и срещата на Ориента и Запада. Бил е направен от черен перлен целулоид и сребро, а само 100 химикалки били издадени от 18-каратово злато.

Преработвайки оригинала, новото издание „Dragon Bruce Lee“ се отличава от модела на 1995г. в много детайли. Променен е основният цвят, клипсът, опашката на дракона и върха на капачката, като в някои варианти са добавени и инкрустации с черни диаманти, рубини или смарагд. „The Dragon 2010 Bruce Lee“ е направен от червен (определен като „канела“) целулоид с черни нюансирани ивици. На върха на капачката е изобразен вечният „ин-ян“ символ, а самата капачка и основният корпус са обградени от изкусно стилизирани дракони, като в отделните версии очите или цялото тяло са инкрустирани със скъпоценни камъни. При писалката пицесът е гравиран със силуета на Брус Лий в иконичният му удар с крак във въздуха.

Специалният модел ще бъде произведен в лимитирана серия от 2010 екземпляра, като цените ще варират в зависимост от характеристиките – $4 675 – $102 200.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here