Мъжките часовници Citizen Eco Drive – тайната никога повече да не купувате друг часовник

Citizen Eco-Drive

Като повечето хора, вероятно сте имали няколко мъжки часовници, които наистина сте харесвали, но батерията е нещо, което се налага често да сменяте. Най-вероятно сте прибрали часовника някъде в чекмедже или в кутията му и той събира прах. Подобно на много от нас, има вероятност да не сте имали време да го занесете на часовникар, за да смените батерията. Мъжките часовници Citizen Eco-Drive обаче са нещо различно. Citizen проектират зашеметяващи часовници, в които ще се влюбите и никога повече няма да се притеснявате за цената и неудобството от смяната на батерия. Ръчните соларни мъжки часовници Eco-Drive са издръжливи, надеждни и с батерия, която ще издържи по-дълго от всяка друга, тъй като тя има способността да се зарежда от слънчевата светлина чрез соларен панел, разположен на циферблата на часовника.

Какво е Eco-Drive?

Eco-Drive е патентована технологията, която часовниците Citizen притежават, за да използват енергия от всякакъв вид светлинен източник. Технологията може да работи независимо дали използвате изкуствена или естествена светлина. Акумулаторна литиево-йонна клетка съхранява енергията. Батерията може да се зарежда непрекъснато и да работи вечно. С подходяща грижа мъжките Eco-Drive са часовници, които наистина биха издържали цял живот, стига само да носите часовника постоянно.

Според Citizen линията мъжки часовници Citizen Eco-Drive елиминира изхвърлянето на над 10 милиона батерии само в Северна Америка. Това е голяма новина за околната среда и смела стъпка към намаляване на замърсяването. Мъжки часовници Ситизен

Кратка история на часовниците Eco-Drive

Представени за първи път на света през 1996 г., тези мъжки часовници представят множество технологични постижения в сравнение с други часовници със слънчева енергия, налични по това време. Тази авангардна технология елиминира необходимостта от големи, забележими захранващи клетки, като часовниците могат да бъдат и с много малки размери.

Концепцията зад тези часовници е Eco-Drive калибър 7878. Това е първото по рода си. Тази технология позволява да се монтират соларни клетки под циферблата. Циферблатът е достатъчно полупрозрачен, така че светлината да преминава през него, за да захранва батерията, която задвижва кварцовия механизъм. Преди да се наложи да бъде презаредена чрез излагане на светлина, батерията може да работи до 180 дни в тъмнина с вторична (съхранена) енергия.

Ако бъдат лишени от светлина за продължителен период от време, някои модели ще изпаднат в хибернация за определен период и стрелките на часовника ще спрат да се движат. Вътрешният кварцов механизъм обаче ще продължи да следи точно времето. Когато в крайна сметка бъдат изложени на светлина, стрелките ще се преместят в правилната позиция и ще възобновят отчитането на времето както обикновено. Тази функция прави часовниците Eco-Drive изключително лесни за поддръжка. Можете да оставите часовника си в чекмедже да речем за 3 месеца, след това да го извадите и да го изложите на светлина, той веднага ще покаже точния час.

Продължителност на живота

Според доклади от Citizen Watches слънчевите клетки и вторичната батерия, използвани в часовниците Eco-Drive, ще издържат до 10 години. Освен това те заявяват, че смазочните материали, използвани при конструирането на тези часовници, са създадени, за да подпомогнат дълголетието, тъй като маслото няма да се втвърди или изпари, дори над 20 години. Въпреки че това е рядко явление, има случаи, при които хората съобщават за повреда поради прекомерна топлина по време на презареждане. Като предпазна мярка температурата на устройството не трябва да надвишава 140 градуса по Фаренхайт. Някои случаи, при които часовниците са склонни да прегряват, са ако се държат твърде близо до електрически крушки.

Популярни часовници Citizen Eco-Drive

Citizen разполага с десетки модели мъжки часовници Eco-Drive, от които можете да избирате, с широка гама от налични цветове, материали и функции. По-долу можете да разгледате някои от най-популярните им часовници.

Кафява кожена каишка Citizen за мъже Eco-Drive WR100 BM8471-19L

Този модел на Citizen е елегантен. Дизайнът и силуетът му са идеални за ежедневно носене. Кафява кожена каишка с кремави горни шевове гарантира, че часовникът е удобен. Големият му корпус е с диаметър 42 mm, което прави циферблата лесен за четене. В допълнение, матово синият циферблат е покрит с минерален кристал. Часовникът също така разполага с ден и дисплей за дата, поставен на позиция 3 часа.

Citizen Promaster Professional Diver Blue Rubber BN0151-09L

Citizen има много модели в своето портфолио, включително този универсален модел Diver. Promaster се задвижва от механизъм Eco-Drive. Часовникът има издръжлив 42 мм корпус от неръждаема стомана. Синя силиконова каишка закрепва часовника за китката. Големи луминисцентни маркери и стрелки контрастират на циферблата и помагат за четливостта на този часовник. Апертурата за дата е позиционирана на 4 часа. Часовникът е водоустойчив до 200 метра или 20 бара.

Вечен календар мъжки часовник Citizen Eco-Drive BL5571-09L

Citizen Eco-Drive е сложен модел с голям набор от функции. Часовникът се закрепва със синя кожена каишка. Каишката е с перфорация и червен горен шев. Корпусът от неръждаема стомана е с размери 43 мм. Синият циферблат е покрит със сапфирен кристал. Функциите на часовника включват дисплей за дата и вечен календар, хронограф, двойна часова зона и 12/24 часов формат.

Мъжки Citizen с верижка от титан Eco-Drive CA0700-51L

Citizen правят издръжливи часовници. Перфектен пример е този модел. Корпусът и верижката са изработени от титан. Циферблатът е син с черни допълнителни циферблати. Часовникът има функция хронограф, както и дисплей за дата. Водоустойчив е до 10 бара или 100 метра.

Citizen Men’s Eco-Drive Radio Controlled World Perpetual A.T CB0190-84E

Не на последно място, този мъжки часовник Citizen е изработен от супер титан. Движението му е радиоуправляемо за максимална точност. Корпусът е с диаметър 43 мм. Циферблатът е черен с дизайн на глобус и е покрит със сапфирен кристал. В контраст на циферблата има набор от сребристи индекси и стрелки. Моделът е и антимагнитен с водоустойчивост до 10 бара. Часовниците за мъже Citizen Eco-Drive са прекрасни екологични подаръци за семейството и приятелите.

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here