Какво представлява нает сървър и кога той е оптимално решение?

наети сървъри

Ако сте собственици на сайт, по всяка вероятност вече сте се убедили, че изборът на подходящото хостинг план за вашия бизнес никак не е за подценяване. Традиционно повечето стартиращи сайтове залагат на споделен хостинг, но когато започнат да се развиват и да привличат повече трафик, имат нужда от по-ефективно и надеждно хостинг решение. Именно такова решение е наетият сървър.

Останете до края на тази статия, за да разберете какво точно представлява т.нар. нает сървър, а също и в кои случаи той може да се окаже оптималния избор за нуждите на вашия онлайн проект. Нека да започваме!

Какво представлява наетият сървър?

Вече споменахме, че обикновено първият вариант, на който собствениците на сайтове се спират е т.нар. споделен хостинг. Той е най-базовият от към възможности вариант, но пък това  е и причината да се предлага на доста ниска цена, в сравнение с останалите хостинг решения. Споделеният хостинг обаче изисква вие да делите всички ресурси на сървъра с още много други сайтове, което обикновено може доведе до влошено представяне на вашия сайт. Затова и този тип решения са подходящи за малки сайтове, блогове и като цяло проекти, които нямат висок трафик и не се нуждаят от много ресурси.

VPS хостингът е друга възможност, която предоставя по-голяма самостоятелност. Още от начало, сайтовете разполагат с предварително отделени за самостоятелно ползване хостинг ресурси, които не се налага да делят с останалите, разположени на физическия сървър.

И ето, че достигаме до наетия сървър, познат още като “dedicated hosting”. Това е най-високото ниво на самостоятелност, което може да получите. Или с други думи, сървърът е само ваш и вие разполагате с всички негови ресурси. От гледна точка на цена, това е най-скъпият вариант. Погледнато от друга страна обаче, наетият сървър може да осигури значителни предимства за представянето, сигурността и контрола на вашия онлайн проект.

В кои случаи наетият сървър е оптимално решение за вашите хостинг нужди?

В следващите редове ще се спрем на няколко причини, поради които си струва да обмислите наемането на индивидуален сървър.

Увеличеният трафик към вашия сайт

Вашият бизнес расте и се развива, а това води след себе си все повече трафик към сайта ви. В даден момент, споделеният хостинг вече не е вариант, тъй като е много вероятно сайтът да започне да зарежда по-бавно, а от там следват повече отпаднали клиенти и нереализирани приходи. Ситуацията може да стане още по-проблемна, когато планирате намаления и друг тип специални оферти, комбинирани с платена реклама, която да насочи още по-голям трафик към сайта. Наетият сървър ще ви помогне да елиминирате тези проблеми, давайки ви спокойствието, че сайтът ви ще остане онлайн, независимо от увеличаващия се брой посетители.

Търсите повече сигурност

Не по-малко важни са и проблемите със сигурността. Ако сайтът ви събира лични данни и друг тип сензитивна информация, или предоставя възможност за плащане с карта, добра идея е да инвестирате във високо ниво на сигурност. С нает сървър вие изцяло отговаряте за сигурността на вашия сайт. Това означава, че можете да оптимизирате нужните функции за специфичните изисквания на вашия уеб сайт и съхранени файлове.

Търсите оптимална скорост на зареждане

Скоростта на зареждане на вашия сайт е важен показател за неговото представяне. Потребителите стават все по-нетърпеливи и имат очаквания сайтовете да зареждат в рамките на до 2-3 секунди, в противен случай, е много вероятно да наблюдавате висока степен на отпадане от сайта (bounce rate). Избирайки нает сървър вие ще разполагате с необходимите хостинг ресурси, за да осигурите оптимално зареждане на страниците на сайта ви.

Това са само част от причините да обмислите наемането на собствен сървър. Ако и вие искате да се възползвате от неговите предимства, изберете индивидуални Cloud сървъри от Abscloud.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here