НачалоДжаджи и ТехнологииНай-популярните криптовалути на пазара

Най-популярните криптовалути на пазара

Светът на дигиталните плащания се развива с изключително бързи темпове, а криптовалутите набират все по-голяма популярност. Огромен процент от населението по света се интересува активно за това коя е най-популярната криптовалута и в кои от множеството възможни опции е удачно да се инвестира. На пазара се появяват нови попълнения постоянно, но струва ли си да се инвестира във всяка една от тях? Отговорът на този въпрос ще разкрием в следващите редове. Освен това, ще предоставим актуална и полезна информация относно най-нашумелите дигитални валути, чиято популярност расте с всяка изминала минута.

Как да разберем в кои криптовалути е добре да се инвестира?

Първото правило, свързано с инвестициите в криптовалути е да запомните, че подобен тип инвестиции никога не гарантирам стопроцентова печалба. В зависимост от интереса на потребителя, той може да реши да направи краткосрочна или дългосрочна инвестиция. Резултат обаче никога няма да бъде ясен предварително.

Всеки крипто търговец трябва също да направи щателно проучване за всяка една валута, която го интересува. Интернет пространството е залято от надеждна информация, предоставена от множество експерти по темата. Преди да пристъпите към реална парична инвестиция, уверете се, че криптовалутата е изцяло надеждна.

Най-популярните криптовалути за всички времена

Първата криптовалута се появи през вече далечната 2009 година. Тогава хората изобщо не бяха запознати с това понятие и много от тях реагираха скептично, вярвайки, че това е поредният “тренд”, който с времето ще отшуми.

Повече от десет години по-късно обаче, крипто светът не спира да се развива и да расте главоломно. Според едно от проучванията на CoinMarketCap, има над 23,000 криптовалути. Разбира се, не всяка от тях е в циркулация, но подобна цифра говори достатъчно за това колко прочути всъщност са дигиталните валути. А ето и малко повече информация за най-известните такива.

Bitcoin

Едва ли има някой, който да не е чувал за криптовалутата Биткойн. Валутата бива представена на потребителите през 2009 год., когато цената за един Bitcoin e била едва $0.00099. В момента обаче цената е десетки хиляди долара. Необходимата сума за закупуване на Биткойн се променя всяка секунда, което е нещо напълно нормално за крипто пазара.

Популярността на тази валута е толкова огромна, че немалка част от Биткойн феновете се опитват да копаят криптовалути от вкъщи. За целта обаче е нужна една значителна инвестиция в скъпи видеокарти, системи за охлаждане и т.н. Точно заради тази “спънка” по-голям процент от потребителите избират да използват т.нар. крипто трейдинг платформи, където могат да купуват и продават различни валути.

Ethereum

Ethereum е втората по популярност криптовалута, която през последните години набра значителна популярност. Въпреки че цената й се променя с бързи темпове, търговците не губят вяра в нея.

Идеята за Ethereum се появява на бял свят през 2013, когато софтуерният инженер Виталик Бутерин я предлага. Само след година, проектът е финансиран, а през 2015год. са изсечени първите 72 милиона Етериума.

Tether (USDT)

Друга изключително популярна валута е именно Tether, която е по-позната като USDT. Тя се появява през 2014год., а към момента държи близо 65% от пазарния дял сред стабилните криптовалути. През 2019год. дори измести Биткойн като стана най-търгуваната дигитална валута в целия свят.

Litecoin

Криптовалутата Litecoin е вдъхновена именно от Биткойн. Произвеждането й се случва 4 пъти по-бързо от това на Bitcoin. И все пак, заради разликата в използвания алгоритъм, добиването на Litecoin изисква по-голяма процесорна сила. В момента, в крипто пространството циркулират над 70 милиона Litecoin.

Заключение

Както става ясно, разнообразието от криптовалути е доста впечатляващо, а още по-впечатляващ е фактът, че списъкът с налични валути нараства всеки ден. При изборът на това в кои криптовалути да инвестирате е препоръчително да проучите надеждността на валутата, оставащия брой койнове, както и разликите в цените през изминалата една година.

Най-новото

Личен бюджет при непостоянни доходи: стратегии за справяне

Управлението на личните финанси е достатъчно сложно, дори когато имате стабилен месечен доход. Но...

Защо плажните аксесоари са толкова важни, колкото и банските?

Когато става въпрос за прекарване на страхотно време на плажа или край басейна, изборът...

„Еврика“ – гениалните идеи идват по време на сън

Може би в старата поговорка "Утрото е по-мъдро от вечерта" има нещо вярно.Проучване, проведено...

Кои очила Ray Ban да изберете този сезон?

Кои са най-иконичните модели слънчеви очила Ray-Ban? Като лидер в производството на луксозни слънчеви очила,...

Още по темата