Нежен грим за офиса

Трябва ли да заложим на силен грим, за да бъдем стилни и същевременно неотразими?

Да, когато отиваме на вечеря, но за работа не бива да допускаме тази грешка, защото рискуваме да направим много лошо впечатление, не само на колегите си, но и на шефа си.

Кой е най-подходящият грим за офиса и как да го приложим в ежедневието си, от ladybook.bg се постараха да ни разкрият няколко тайни, който да ни бъдат от голяма полза.

Основата на грима е изключително важна

Като първо и най-важно правило е да използваме крем за лице съобразен изцяло с типа кожа, който имаме. Прикриването на всякакви петънца и пъпчици с коректор или фон дьо тен е следващата стъпка към изящния грим.

Изразителни очи

Мекият поглед е много впечатляващ, но и в същото време вдъхва респект. Земните тонове, преливащи с пясъчни нюанси са идеални са постигането на желания ефект, а за да заключим всичко това и да отворим окото максималко нанасяме един или два слоя спирала.

На работни срещи или съвещания, ако заложим на очите си и можем да бъдем сигурни, че събеседникът ни няма да остане безразличен към нас.

Сочни устни

Работният грим изцяло изключва червила с ярки цветове като алено червено или 3 пласта силиконово и блестящо. Ако пропуснем този съвет рискуваме с устните си да отвлечем вниманието на събеседниците си и те да не чуят и една дума от това, което им говорим.

Цветовете, който ще ни бъдат от голяма полза трябва да бъдат светли и топли, най-подходящо е прасковеното червило.

Ако сте любителки на гланцивете за устни, спокойно можете да ги използваме като завършек на пейзажа.

Подчертани скули

Всяка от нас е използвала сух руж и разбира се е останала разочарована от него, защото той избледнява прекалено бързо.

За да бъдат обаче скулите ви изразени за по-дълго време можете да използвате течен вариант, в прасковен или пясъчен цвят, който се нанася с потупване на пръстите.

Сполучлив финал

За да успеем да запечатаме грима си и той да издържи максиамно дълго време се нуждаем от пудра. Тя ще го предпази от евентуално размазване и няма да позволи на капчиците пот да развалят труда, който сме положили сутринта, докато изпълняваме служебните си задължения.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here