Парфюм за мъж

Мъжки парфюм избор

Отличителният парфюм господства в живота на мъжа, а и не само, откакто кралят Слънце го е наложил по принуда поради „нехигиеничният“ начин на живот в барокова Франция. От тук насетне нещата се развиват главоломно и днес парфюмът е подписът, който оставя следа у всеки.

И макар да звучи клиширано, факт е, че пропива в дрехите и дори в кожата ви и създава специфична ароматна асоциация у всеки, който се е сблъсквал с вас или се замисли за вас.

Имайки предвид тази градивна за индивидуалността ви идея, решихме да разровим в света на ароматите да направим един навигатор, който да ви помогне в избора на тоалетни води, парфюми и т.н. От конструкцията на парфюма до избирането на парфюм за и от вас самите, този гид ще ви накара да погледнете на себе си по по-зрял начин.

Промоции на мъжки парфюми

Съставките на парфюма

Парфюмите и всъщност всички аромати са съставени от върхови, сърцеви и базови нотки, които се разкриват постепенно. Те работят в синхрон, за да създадат ароматите, които усещаме в ежедневието. Модните и парфюмерийните къщи пазят рецептата за съставките си в тайна, но почти всички парфюми са направени от внимателно структурирани аромати.

Върхови нотки

Tоп търсен мъжки парфюм!

Това е ароматът, който усещате моментално и създава първото впечатление от парфюма. Обикновено това е подчертана миризма с нотка на етанол, с който е смесен парфюма. Освежителни, цитрусови и леки, тези нотки се изпаряват бързо след нанасянето.

Сърцеви нотки

Меки флорални аромати са най-често срещаните в този слой на структурата. Те са носителят на главния аромат и се усещат след няколко „вдишвания“ на парфюма. И траят около 2-3 часа.Мъжки парфюм избор

Базови нотки

Ще се разкрият половин час след нанасянето и остават като най-дълготрайният аромат, който парфюма оставя на вас. Тези нотки обикновено са дървесни и билкови есенции, подправки и мускус.

Всички тези есенции се разполагат внимателно, музикално една върху друга, за да разкажат историята на парфюма ви.

Избор на парфюм

Едно от първите неща, които трябва да имате предвид при избора на парфюм за мъж, са личният стил и търсеният имидж. Изпробвайте няколко различни аромата и забележете, кой оставя най-трайна следа в съзнанието ви и според сетивата ви пасва на уникалния ви стил или стилът на човека, за когото е предназначен парфюмът. Предлагаме ви също така да посетите специализиран магазин и да изпробвате няколко различни парфюма и да оцените 3-те, които харесвате най-много. Дайте си почивка, защото пренасищането на обонянието ще откаже експертната му функция и скоро всичко ще мирише еднакво. И се възползвайте от специалните тестери (малки картончета), за да не си тръгвате от магазина, сякаш сте паднали в химическа лаборатория.

След като откриете тези, които харесвате, изпробвайте ги на кожата си. Това е важно, защото парфюмът взаимодейства с епидермиса и индивидуалната ви „химия“.

Как се използва парфюмът?

Следващата важна стъпка, която много мъже бъркат или разбират погрешно, е нанасянето на парфюма. Стратегиите на някои познавачи звучат по следният начин: „Две на гърдите, едно на врата и едно на китките“. Да, за впръскване става въпрос.Избор на парфюм за мъж

Нанасянето на парфюма е препоръчително да се случва на точките на пулса, защото там се генерира най-много телесна температура и позволява естественото отделяне на комплексния аромат. Но ако впоследствие не усещате аромата си, не се парфюмирайте отново, защото обонянието привиква към миризмата и спира да я отчита.  Това е идеята, аромата да стане изключително личен. А ако се очертава дълга нощ, нанесете само още веднъж по обяд, но само веднъж.

Друг акцент, на който да наблегнете е дезодоранта. Ароматът му не трябва да се „бие“ с този на парфюма ви, защото противоречивите миризми създават неочаквани взаимодействия и стават неприятни. А за лятото пестете парфюма си колкото се може повече, защото топлината и разгорещеното ви тяло ще засилят значително аромата.

Когато станете по-уверени ще можете да подберете няколко различни парфюма за различни случаи и различни предназначения – за офиса, за нощно излизане и за специални случаи. А тези от вас с по-чувствително обоняние ще имат възможността да се превърнат в създатели на собствения си парфюм, като нанасят друг аромат върху вече съществуващия.

Сега имате гид, който да ви насочва към успешното създаване на ароматния ви профил. Просто изберете момента, в който сте готови да оставите своя отпечатък. Защо не веднага?

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here