Българите започват да печелят пари онлайн

Как се печели с афилиейт маркетинг

В ерата на интернет и предприемането на различни дейности в онлайн пространството, работата и печеленето на пари, без небходимостта човек да напуска четирите си стени, не трябва да е изненада за никого. В края на краищата в интернет може да се прави всичко: от продажба на неизползвани предмети, курсове по различни специалности до създаване на съдържание и офериране на фрийланс умения.

Въпреки посоченото, отговорът на въпроса „Как най-добре да влезем в света на печеленето на пари онлайн?“ всъщност трябва да бъде една дума: афилиейт маркетинг.

Какво представлява афилиейт маркетинга?

Дефиницията описва, че „афилиейт маркетинга е поведение за установяване и поддържане на положителни контакти и сътрудничество от дадено лице или група, организация с други групи и организации“.

Как това изглежда на практика?

Афилиейт маркетинга е все по-популярна техника за интернет маркетинг, основаваща се на връзката между рекламодател -> афилиейт мрежа -> издател -> потребител. Рекламодателят нарежда извършването на дейности, насочени към увеличаване на броя на неговите клиенти на независими издатели, тоест най-често на частни лица, на които се плаща за конкретна кампания, която са избрали да промотират по собствен начин.

Точно както рекламодател може да бъде всяка марка или компания, а издател – всеки Иван Иванов, който иска да подкрепи своя домашен бюджет, афилиейт мрежата трябва да бъде избрана след подходящо проучване и внимателно включване в темата.

Днес ще разгледаме по-отблизо MyLead, мрежа, работеща на глобалния пазар от 2014 г. насам.

Защо си струва да опитате силите си в афилиейт маркетинга?

В момента афилиейт маркетинга е един от най-популярните и безопасни начини за печелене на пари в интернет. Всеки ден към афилиейт мрежите като MyLead се присъединяват нови издатели. Регистрацията е безплатна и не изисква никакви допълнителни документи, следователно това е много атрактивно решение както за начинаещи, така и за по-напреднали уеб разработчици.

За да се присъедините към MyLead, кликнете тук:

печели с афилиейт маркетинг

MyLead предлага приблизително 2000 кампании от 16 различни категории. Какво означава това за издателите? Представете си, че трябва да продавате неща, в които не сте убедени и от които самите Вие не се интересувате или промотирането на които би Ви докарало объркване. При този избор на кампания такъв сценарий не съществува. Вие промотирате това, което искате, и това, което би заинтересувало Вашите потенциални клиенти.

Избирайки партньорски програми в MyLead, не е нужно да промотирате една категория. Промотирайте всичко, което искате: от играчки за деца, здравословен начин на живот до хазарт. Възможностите са безкрайни.

Кликнете тук, за да разгледате всички кампании на MyLead:пари с афилиейт маркетинг

Освен това MyLead се отличава с надеждна система в помощ на издателите. Платформата насочва своите предложения към професионалисти, но също така и към хора, които правят първите си стъпки в афилиейт маркетинга. Всеки издател може да използва широка база от образователни системи: електронни книги, фирмен блог или контакт с поддръжка. Допълнително, когато потребителят намери резултатите си за незадоволителни, той може да се възползва от помощта на ментори – учители по печелене на пари, които помагат за постигане на по-добри приходи.

В какво се състои печеленето на пари от афилиейт маркетинг?

Когато се регистрирате безплатно в платформата на MyLead, всички начини да печелите онлайн ще бъдат отворени пред Вас. Печеленето на пари от афилиейт маркетинг включва:

 1. избор на партньорска програма, която Ви се струва интересна и си заслужава да бъде промотирана,печели с афилиейт маркетинг
 2. получаване на Ваш персонализиран афилиейт линк, който да поставите на избраните от Вас места, те могат да включват, например:
 • канали в социалните медии,
 • специализирани интернет форуми,
 • Ваш блог,
 • мейлинг.

3. получаване на плащане по избрания от Вас начин (MyLead предлага различни интернет портфейли, биткойни или обикновени банкови преводи), минималната сума за плащане е 20$.

Разплащателни модели

MyLead оферира 5 различни разплащателни модела. Въз основа на тях се определят ставките и способите, чрез които ще получите плащането по Вашата сметка.

CPL – cost per lead

В момента CPL е най-популярният разплащателен модел в MyLead. Състои се в награждаване за всеки привлечен клиент или интерес към даден продукт. Той може да включва акции като:

 • попълване на формуляр,
 • получаване на лични данни,
 • регистрация в уебсайт.

Предимството на CPL е фактът, че клиентът при този модел не извършва никаква транзакция, което често, особено при издателите, които все още нямат изградена клиентска база, предизвиква недоверие.

Недостатъкът са ниските ставки, поради леснотата на извършваните акции.

CPA – cost per action

Вторият най-популярен разплащателен модел. CPA е възнаграждение за изпълнението на дадена, най-често платена акция от страна клиента. Това може да бъде:

 • използване на кредитна карта в приложение,
 • записване за абонамент или нюзлетър
 • достигане на определено ниво в някаква игра.

Плюсовете и минусите на CPA се припокриват с тези на CPL модела.

CPS – cost per sale

какво е афилиейт маркетинг и как да печелим с него

Моделът CPS е възнаграждение за продажба на продукти и услуги, които сте решили да промотирате. Комисионната е процент от стойността на поръчката или е под формата на фиксирана сума. Можете да намерите цялата информация за условията на получаване на комисионна при CPS модел в описанието на всяка партньорска програма.

Предимството на CPS модела определено са по-високите възнаграждения в сравнение с моделите CPA и CPL. Този модел се препоръчва особено за хора, които вече имат собствена клиентска база.

Недостатъкът на CPS може да бъде трудността при извършване на транзакции от страна на клиентите. Преди да започнете трябва да вдъхнете увереност в собствените Ви методи.

COD – cash on delivery

COD е модел, при който получавате възнаграждение за привличане на клиент, който е изразил интерес към даден продукт и на когото е изпратена пратка с наложен платеж. Плащането за тази пратка е необходимо, за да получите комисионна.

В сравнение с CPS модела, COD може да изглежда по-лесен за промотиране при липса на клиентска база. Ако потенциалния клиент не се доверява на даден продавач или продукт, ще му бъде по-лесно да поръча пратката безплатно и чак при физическото получаване (доказателство, че съществува), да заплати за нея.

PPI – pay per install

PPI е възнаграждение, което издателят получава, за да накара своя клиент да изтегли и инсталира дадено приложение. Въпреки малкото кампании, които плащат за такъв модел, струва си да се заинтересувате от него. PPI моделът ​​често се оценява от издателите на MyLead поради леснотата и безопасността на промотиране.

печели с афилиейт маркетинг

Колко ще спечеля чрез афилиейт маркетинг?

Няма ясен отговор на този въпрос. Всичко зависи от ангажираността, времето, знанията и опита. Има издатели, чийто единствен начин за препитание е сътрудничеството с MyLead. Това са хора, чиито нарежданията по сметките се броят в хиляди долари на месец. Но нека да не замъгляваме, това не е мнозинството или дори 10% от всички издатели. Ако решите да се запознаете изцяло с темата за афилиейт маркетинга, да поемете риск и да не бъдете затворени за каквито и да е опции за промотиране на избрани партньорски програми ще имате шанс да станете един от тях. Обаче, по-голямата част от издателите на MyLead са хора, които след ежедневните си задължения седят пред екраните на своите лаптопи или телефони и припечелват няколко десетки или няколкостотин долара на месец.

Само и изцяло от Вас зависи към коя от тези групи ще се наредите и какъв профит ще Ви донесе афилиейт маркетинга.

Не забравяйте, че първата стъпка за печеленето на пари онлайн с MyLead е регистрацията. Можете да направите това, като кликнете тук:

печели с афилиейт маркетинг

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here