Време за почистване

Почистване - как се прави най-добре

Настъпи ли моментът за цялостно почистване, почти всяка жена си представя как идва Mr. Propper и я спасява от мъките й. След като помечтае няколко минути, тя запретва ръкави и скубейки косите си, започва да чисти. Ясно е, че няма да й се размине.

Напоследък, обаче, все повече съвременни домакини прибягват до услугите на почистващите фирми, с цел да спестят време и най-вече усилия. Все пак, всеки би се чувствал страхотно, ако когато се върне от почивка за няколко дни, къщата му блести от чистота и вътре ухае на градинска свежест.

Почти винаги след като сте ползвали услугите на фирма за почистване на домове за вкъщи, вие ще можете да усетите разликата. Професионалното почистване и дезинфекциране е съвсем различна игра от това, което ние си мислим, че правим, когато правим основно чистене. Професионалистите, освен че работят обикновено с изключително силни и добри препарати, те почистват и места, които ние със сигурност пропускаме.

Именно затова, да се довериш на фирма за домашно почистване определено има своите предимства. Това е в случай, че фирмата е реномирана и знаете със сигурност, че няма да останете неприятно изненадани.

Имайте предвид обаче, че всяко удоволствие има своята цена. Цялостното почистване на апартамент не струва никак малко, за това си пригответе една солидна сума. Ако можете да си го позволите – бедете сигурни,че няма да съжалявате.

Другият вариант, ако не ви се дават пари, е да дадете за почистване отделни неща,  например: килими, пердета, дивани, или иначе казано, тези неща, по които се събира най-много прах, а ние реално най-рядко чистим основно. Това ще ви гарантира поне освобождаване от невидимата домашна прах, натрупвана в мебелите ви.

Друг момент, който е важно да не пренебрегвате е този, в който сте направили основен ремонт вкъщи или сте си купили нов току що построен апартамент. Не се чудете – в този случай определено се доверете на фирма. Тези, които са минали през това знаят, че месеци наред няма спасение от фината прах, оставаща навсякъде след ремонта, ако се захванат да я премахват сами. Затова просто проучете как стоят нещата с добрите фирми във вашия град и оставете професионалистите да си свършат работата.

Дали ще се възползвате от услугите на фирма, или не, зависи изцяло от вас. Едно е сигурно, обаче. Всяко домакинство се нуждае от няколко основни уреда за почистване, без които нормалното съществуване у дома би било немислимо.

Един от тези уреди е прахосмукачката. Това чудесно изобретение на човешката мисъл е верен приятел на всяка домакиня. Именно поради тази причина е важно да изберете своята прахосмукачка много внимателно.

Съвети за избор на прахосмукачка

На пазара в момента се предлагат изключително разнообразни модели, но вие трябва да залагате на няколко основни характеристики (цената също е важна, но евтините прахосмукачки не са най-добрите естествено):

  • Мощност. Или по–скоро всмукателната мощност на този тип уреди е от най-голямо значение. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-добри резултати можете да очаквате. Ако имате дете или някой вкъщи има алергия към домашния прах – заложете на модел с максимално висока мощност.
  • Видовете филтри. Сухите филтри – електростатични или антибактериални. При тях се гарантира почистване на фините частици и са подходящи за хора с астматични проблеми. Водните филтри от своя страна, не позволяват на засмуканите частици да се разнасят, тъй като минават през вода. Единственият им недостатък е, че след всяко ползване ще трябва да изплакнете самия филтър и да смените водата.
  • Перяща прахосмукачка – това вече е стабилна машина, която изисква и стабилна поддръжка. Значително по-тежка от по-малките си братя, тя би ви осигурила не само изсмукването на прах, а също така и прането на определени повърхности.
  • Прахосмукачка – робот. Тези изобретения биха ви спестили мушенето под леглото, под секции или под масата. Обикалят сами и вършат цялата работа, но повечето модели не са особено мощни.
  • Дизайн – дизайнът е изцяло по ваш избор. Единствено може да обърнете внимание на това дали ви е удобна.

Ще попаднете на много комбинирани модели или модели с допълнителни представки, които също биха улеснили чистенето ви, за това отделете достатъчно време, за да разгледате преди да закупите вашата прахосмукачка.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here