Как да подготвим караваната си за лятото?

подготовка на кемпер за почивка

Пътуването с кемпер или каравана през лятото се оказва един от най-предпочитаните варианти за оползотворяване на ваканционните дни. При този вид летуване не се обвързвате с авиокомпании, туроператори, хотели и рестрикции от каквото и да е естество. Вие определяте маршрута, темпото и времето, което ще прекарате на една или друга локация. За да си набавите необходимото оборудване за Вашия кемпер или каравана, постете онлайн магазин за електроматериали Elx.bg. Там ще откриете всичко, което би Ви гарантирало спокойно, приятно и безопасно пътешествие.

Какви грижи трябва да положите за оборудването на Вашия кемпер или каравана преди да потеглите на дълъг път?

Този своеобразен “дом на колела” Ви предлага свобода във всички аспекти на пътешествието, като съчетавайки няколко вида туризъм, се радвате на красиви пейзажи, непосредствен контакт с природата и много познанства с други запалени къмпинг ентусиасти. Но за да сте напълно убедени, че превозното средство е пригодно за дълъг път, проверете техническата му изправност. Винаги проверявайте дали резервоарът за гориво е пълен. Преди да отпътувате се убедете, че резервоарът за чиста вода е зареден, а този за мръсна – празен. Уверете се, че бутилките с пропан са пълни и добре закрепени.

Какви основни стъпки да следвате при подготовка за летуване с каравана/кемпер?

След дългия зимен период е необходимо да обърнете специално внимание както на оборудването, така и на правилното функциониране на Вашия кемпер или каравана. Заредете напълно акумулатора и смажете пантите, помощните колела и ръчната спирачка. За допълнителна сигурност се убедете, че няма никакви повреди в гумите и осите на Вашия кемпер или каравана. Не потегляйте преди да сте се уверили, че превозното средство отговаря на всички условия за безопасност на пътя. Други препоръчителни процедури:

  • Обновете оборудването, което е морално остаряло или имате съмнения в неговата изправност;
  • Не включвайте често лампи и пестете осветление, особено ако не разполагате с добавъчен захранващ солар за вътрешната батерия;
  • Погрижете се люковете и прозорците да са плътно затворени;
  • Никога не оставяйте газовите котлони без надзор;
  • Убедете се, че храната в хладилника, както и посудата по шкафовете, са добре подредени, за да се предотвратят евентуални падания и счупвания на съдове;
  • Ако използвате стойка за велосипеди, прикрепете я добре и я пристегнете с колани.

Какво оборудване за Вашето превозно средство ще откриете в онлайн магазина на Elx.bg?

Магазинът за електроматериали на Elx.bg разполага с всички компоненти за монтаж и подготовка на оборудването на Вашия кемпер. Можете да се възползвате от промоционални оферти за качествено оборудване на реномирани производители. Тук имате възможността да потърсите компетентни съвети от екип специалисти, ако имате колебания какви точно генератори, контролери, зарядни устройства и инвертори да изберете. Те ще Ви насочат и към най-подходящите акумулатори, с най-висок КПД. Всичко, което Ви е нужно за незабравими летни приключения, е само на клик разстояние!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here