Борба с подкожните косми

Врасналите косми са един от най-неприятните странични ефекти от бръсненето, който води до дразнене, възпаление, пъпки и болка. Ако знаете няколко основни правила обаче, ще успеете да се преборите с тях. Ето и нашите съвети.

Био ексфолиант против подкожни косъмчета

Проверени кремове за подкожни косъмчета

Съвременните биотехнологии са напреднали достатъчно и предлагат различни методи за справяне проблема с подхожните косми. По-долу посочваме 2 изпитани от потребителите кремове, които са подходящи за третиране на кожата за предпазване от появата на подкожни косъмчета.

1. Био ексфолиант против подкожни косъмчета Acorelle с пчелен восък

Това е професионален био ексфолиант за тяло е с лек пилинг ефект, който премахва следите от омазняващи хидратиращи продукти, възстановява кръвообращението и спомага за постигане на безупречни резултати. Кремът е подходящ и за след епилация, като предотвратява появата на подкожните косъмчета, подхранва и хидратира кожата, оставя я копринено мека и редуцира до минимум появата на червени петна.

Кремът против подкожни косъмчета Acorelle осигурява:

  • нежно ексфолиране, чрез комплекс АНА (alpha-hydroxy acid) – естествен натурален комплекс, който е едновременно нежен и ефективен за увеличаване на клетъчното обновление и премахване на мъртвите клетки, които пречат на косъмчетата да излязат на повърхността на кожата. Възстановява, заздравява и омекотява кожата;Acorelle крем за подкожни косъмчета
  • почистване и регенериране, чрез био алкохол, който ефективно почиства и възстановява кожата, като едновременно с това намалява възпаленията, причинени от подкожните косъмчета;
  • успокояване и хидратиране, чрез био екстракт от  Пчелен восък, който активно хидратира кожата между процедурите на епилация.

Кремът против подкожни косъмчета Acorelle НЕ съдържа: парабени, съставки от животински произход, изкуствени оцветители, изкуствени аромати и консерванти.

Крем против подкожни косъмчета Acorelle е подходящи за третиране: ръце, крака, бикини линия, подмишници.

Начин на употреба: напръскайте върху областите, които ще бъдат третирани.

  • Преди кола маска: почиства от омазняващи хидратиращи продукти, дезинфекцира и подготвя кожата за епилация.
  • След кола маска: предпазва от появата на подкожни косъмчета и характерните петна след епилация.

Една опаковка от 250 мл. стига за 160 употреби, при процедури направени на две половинки крака.

2. Био ексфолиант Acorelle против подкожни косъмчета с Пчелен комплекс и Алое вера

Крем против подкожни косми
Крем срещу подкожни косми Acorelle

Този био ексфолиант за тяло е с лек пилинг ефект, предотвратява появата на подкожните косъмчета, подхранва и хидратира кожата и я оставя копринено мека.

Крем Acorelle против подкожни косъмчета с Пчелен комплекс и Алое вера съчетава ексфолиращите свойства на бадемовата ядка с пчелен комплекс, който съдържа пчелен восък със силно хидратиращо действие и пчелно млечице за идеално подхранване на кожата.

Крем Acorelle против подкожни косъмчета се нанася на влажна кожа, веднъж или два пъти седмично, или вечерта преди епилация за отстраняване на мъртвите клетки на кожата и улесняването на процеса по обезкосмяване.

Съвети за справяне с подкожните косми

Превенцията е най-доброто лекарство

Най-лесният начин да се справите с врасналите косми е да вземете мерки за предотвратяването на появата им. На първата защитна линия е ежедневната грижа за кожата – измиване на лицето, използване на ексфолианти за премахване на мъртвите клетки и на подходящи кремове.

Подобрете начина си на бръснене

Лошите методи на бръснене почти винаги са причината за врасналите косми. Правилното бръснене изисква малко повече от насапунисване и няколко движения с бръснача.

Освен ако не бързате много, сутрин трябва да изчакате най-малко половин час преди да започнете да се бръснене, за да поспадне подпухналостта, която пречи на максимално гладкия резултат.

Първо кожата трябва да бъде размекната с гореща пара (или с топла кърпа, оставена на лицето) в продължение на 15 минути. След това намокрете лицето си с най-горещата вода, която можете да търпите, използвайте щедро количество масло или крем за преди бръснене, за да помогнете на космите да се изправят и едва тогава преминете към самото бръснене.

Третиране на подкожни косми

Използвайте скръб продукт и внимателно разтъркайте в кръг около подкожния косъм докато отстраните мъртвите клетки или заразената кожа около него. След това с дезинфекцирана пинсета издърпайте косъма на повърхността, но не го изскубвайте, защото отново ще израсне подкожен. За да се предпазите от инфекция, поставете антисептичен спрей. След това нанасяйте всеки ден крем или гел против акне (със салицилова киселина), докато раздразнението не премине.

Електрическа самобръсначка

Електрическата самобръсначка се води за най-успешният вариант в борбата с подкожните косми, тъй като не влиза в толкова близък контакт с кожата. Естествено, това означава, че не можете да постигнете съвършено бръснене и само след няколко часа ще изглеждате с поникнала брада. Което не е толкова лошо.

Ако държите на супер гладкото бръснене, използвайте електрическата самобръсначка докато кожата ви се успокои от предишни раздразнения и се върнете към традиционната самобръсначка.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here