Внимание! Мобилните телефони масово се подслушват

Подслушвателни устройства

Подслушват ли ни или не?

И както при Хамлет, принц датски, това е в 21-век въпросът!

Да или не?

Живеем в технологичен век и е съвсем нормално да си задаваме този въпрос, защото достъпът до устройства за подслушване на практика е лесно осъществим. Има реални и онлайн магазини, които предлагат какви ли не шпионски джаджи и подслушвателни устройства, които човек със средно техническа грамотност безпроблемно може да ги ползва. В същото време е хубаво да не се доверяваме на прекалено евтини устройства, защото те често не дават добър резултат в една толкова отговорна мисия като подслушването. Но в онлайн магазина spy.bg може да се снабдите с изключително качествено устройство за подслушване, което дава повече от добър резултат.

Експертите казват, че винаги трябва да имаме едно наум, че сме обект на подслушване.

Например, за смартфон марка iphone може да се провери лесно, че е подслушван при опцията “Избор на оператор”. Ако има освен установените оператори у нас, някакъв друг код от цифри, то телефонът е обект на вражеска атака. Някои телефони се подслушват от държавните служби за сигурност, но техните собственици обикновено са наясно с това и водят кодирани разговори.

Днес всеки човек по света използва мобилни телефони и най-важното е, че те са почти винаги с него, така че най-удобният начин да се вземе важна информация, е да се инсталира мини устройство за подслушване в телефона или да се зареди програма в него, която да предава данни на друго лице. По този начин, чрез смартфон, може да се подслушват чужди разговори, да се четат SMS съобщения, да се следи местоположението….

Какви са признаците за подслушване на телефона?

По време на разговор може да идентифицирате тази дейност с тези особености:

  • Ако при свързване с друг абонат чуете съскане, смущения или гласове, това е причина да се свържете със специалист, за да откриете устройство или програма за подслушване в мобилния си телефон.
  • Също така, фоновото излъчване може да бъде много забележим знак, например когато изведнъж високоговорител наблизо започне да издава шум близо до телефона. Това се случва, когато самият телефон започва да предава данни и се свързва към мрежата на мобилен оператор или чрез интернет.
  • Осъществяването на връзка със събеседника, както и прекъсването след края на разговора отнема повече време. Този признак е по-труден за забелязване особено ако се обаждате рядко, но ако забележите, че времето за свързване е нараснало в сравнение с преди, то това е причина да се мисли за тест на телефона.

В допълнение към горните признаци е възможно да има и индиректни знаци:

  • Телефонът по-бързо разрежда батерията в сравнение с предишни периоди.
  • Екранът може да се включи без наша намеса.
  • Драматично увеличен интернет трафик, въпреки че няма промени в използването на интернет през текущия период в сравнение с предишния.

Възможно е да се свърже подслушвателното устройство не само към мобилни телефони, но и към стационарни телефони. Това е класически вариант и преди откриването на мобилните телефони се е ползвал основно. Най-често в наши дни се ползва в бизнес компании, където основните разговори минават през стационарна телефония.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here