Porsche запълни линията Panamera с електрически автомобил

Електричеството навлезе и в Porsche Panamera, научихме от Autoexpress. Този нов хибриден седан продължава моделната линия, като 6-я Panamera, който използва задвижване подобно на бензин-електрическия Cayenne.

Автомобилът комбинира V6-двигател с мощност от 333к.с. с електрически мотор (34 kW (47к.с.), които могат да задвижат Panamera S Hybrid по отделно или да работят в тандем , за да подсигурят отличното представяне на хибрида. Ускорението от 0-100км/ч. отнема само 6 секунди, а максималната скорост е 270км/ч. Това показва, че автомобилът е по-бърз от стандартните модели с V6 двигател.

На изцяло електрически режим, хибридът със задно предаване може да измине 2км. при скорост 85км/ч., преди да включи и V6 двигателя в действие. Въпреки това, хибридната система на Porsche е проектирана така, че да изключва стандартния двигател, когато скоростта падне под 130км/ч., който процес спестява гориво.

Комбинирайки още няколко „зелени“ акцента, като гуми с ниско съпротивление при движение, хибридът се очаква да има разход на гориво при комбиниран режим само 6.8l/100км. и да отделя 159г. въглерод на 1 км. S Hybrid ще струва около £86 146, когато достигне шоурумовете през юни, което го поставя само с 1 позиция по-горе от 4S с AWD система, но под Turbo (£102 909) в Panamera линията по цени.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here