Как да комбинирате риза и вратовръзка?

Как да изберем риза

Смесването на десени е един от най-трудните уроци, които модата ни налага да научим. Някои твърдят, че това не е нещо, което просто можете да научите. Не става въпрос само дали това е добра комбинация или не. Ако има нещо нередно, всичко ще бъде въпрос на вътрешно чувство, усещане.

Това е този вид нюх, който ще трябва да разработите у себе си  – един вид кураторско око, което ще ви позволи да разберете кога комбинациите не са подходящи и защо е така. До тогава ние и EveryGuyed ще ви помогнем, като започнем да налагаме ризи и вратовръзки като майстори.

Изберете ризата

Първо решете коя ще бъде ризата, която ще подхожда на тена ви. Стара поговорка твърди, че светът не се движи само в ритъма на един барабан, така че замислете се и за това, че може да има дрехи, които просто да не отиват с цвета на кожата ви. Да намерите риза, която допълва тона на кожата ви и типа ви тяло, не трябва да се гледа като задача, която можете да пренебрегнете, защото тя ще бъде платното на фона, на което ще бъде оценявана артистичната ви вратовръзка.

Комбиниране риза-вратовръзка

След като сте направили важното решение около ризата, ще е необходимо да преминете към втората стъпка – каква вратовръзка да сложите, която да отговаря на десена на ризата. Тук ще разгледаме 4 основни ризи от гардероба на всеки мъж и ще ви дадем предложение какво да правите с тях.

Едноцветната риза:

С един от най-често срещаните десени тази риза лесно може да се комбинира. Бялата (дюс) официална риза може да се съчетае с почти всякакъв вид вратовръзки. Бяла риза как се комбинира с папионка

Ако сте подбрали цветни ризи, изберете десен на вратовръзката, който допълва цвета на ризата. Сини различни по големина райета със синя риза е класически избор, какъвто са и малките точки на фона на бяла риза. Основна отправна точка, ако не може да овладее комбинирането до степента, която искате, но също така може и да се откажете.

Раираната риза:

Обикновената раирана риза е тази, с която може би най-често ще работите. Семплото тясно райе не доминира ризата, а вместо това добавя цвят и текстура чрез присъствието си.

Ризите в тази категория ваРиза на рае как се комбинирарират от сини и бели широки райета (като в ученическите години) до семпли, класически вертикални райета. Точките пасват на фините райета, както и раираните вратовръзки в допълващи цветове.

Но помнете, че трябва да допълвате десените, за това трябва във вратовръзката да има поне един цвят от цвета на ризата.

Цветна риза със шарено райе:

Подчертаните, цветни ленти в дрехите са фаворити на дизайнерите Робърт Греъм и Пол Смит. Те са най-трудният десен, който можете да се нагърбите да комбинирате.  Комбиниране на цветна риза на рае

Малки точки на тъмен фон и координирани ивици на тъмна вратовръзка са двата избора, които смекчават яркостта и натрапчивите светове в иначе традиционната риза. Тесни едноцветни вратовръзки също са добър избор, тъй като ще допълнят райето в ризата.

Карирана риза:

Оксфордското каре може да създаде амбициозна комбинация с вратовръзка, както добра така и лоша. По-меки цветове са най-добрият избор за ризата, тъй като има един вечно съществуващ риск от доминиране спрямо вратовръзката.

Ако имате крещящо десенирани вратовръзки в същите цветове, сега ще имате възможност да ги използвате. По-яркият десен трябва да бъде във вратовръзката, но трябва да обмислите и цвета на костюма (солиден), за да избегнете три потенциални цветни катастрофи.

Важни правила за избора на риза за начинаещи:

  • Напасването на вратовръзка с карирана риза, флорални принтове и още ексцентрични десени са само няколко от комбинациите за напреднали, с които също можете да започнете да се занимавате, когато започнете да се справяте по-добре с базата.
  • Като правило: колкото по-далеч е от тялото ти, толкова по-голямо трябва да бъде карето. Имайки това предвид, използвайте фино каре или това тип Оксфорд за вашата риза и костюм с големи квадрати или правоъгълници от този десен.
  • Избягвайте костюм с тънко райе или каре, ако вече сте заложили на десенирана риза. Комбинирането на три или повее десена създава „объркваща“ визия.
  • Когато комбинирате десени опитайте се да използвате вариращ размер на мотива. Карирана риза може да се комбинира с карирана вратовръзка, ако карето е с различен размер.
  • Практика, практика и отново практика. Не се страхувайте  да пробвате три или четири вратовръзки пред огледалото преди да изберете конкретна. Не избягвайте и изпробването на различни ризи. Напасването на десени не е определена наука, така че не се страхувайте да експериментирате.

Каквото и да изберете, винаги помнете: трябва да чувствате, че е правилно!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here