„RM Autions“ дебютират в Италия с подбрани класически автомобили

Нестихваща страст към екзотични, антични или колекционерски автомобили е това, което движи живота на Роб Майерс. Основателят на „RM Auto Restoration“ и „RM Classic Cars“ – глобален лидер в инвеститорския клас на пазара за колекционерски автомобили – Майерс настанил своя бизнес за професионално реставриране и аукционна къща в Онтарио, Канада и трансформирал всичко това в световно известно дружество от компании. С годините компанията разпростира корпоративни офиси в САЩ и Европа (Англия и Германия), а нетърпението на Майерс да разпространи и сподели страстта си към автомобилите с още страни по света непрестанно нараства.

Сега „RM“ има уникалната възможност да стане официалната аукционна къща на всеизвестният „Concorso d’Eleganza Villa d’Este“, което ще доведе до дебюта на компанията в Италия. На 21 май на брега на живописното езеро Комо „RM Auctions“ ще представят редица невероятни автомобили, а акцентите падат върху ценно Ferrari 375 MM Berlinetta от 1955г., направено в работилницата на „Pininfarina“, и изключителното купе Talbot-Lago T150C-SS Teardrop с каросерия от „Figoni et Falaschi“.

Произведението на италианската компания“Pininfarina“ е последният произведен 375 MM модел и последното Ferrari, което носи титлата ‘Mille Miglia’. Изложен на щанда на Ferrari на изложението в Торино през 1955г., автомобилът е бил върнат за кратко на „Pininfarina“ за серия модификации преди да достигне до първия си притежател, официалният дилър на Ferrari и състезател, Инико Бернабей. След това е бил придобит от граф Антонио Насели от Тревинано и в крайна сметка експортиран в САЩ през 1960г., където остава следващите 50 години. През 2003г. преминава през работилницата на „Motion Products Inc“ и оттогава участва в редица конкурси,  – Concours d’Elegance в Пебъл Бийч през 2004г. и „Concorso d’Eleganza Villa d’Este“ през 2005г.

Еднакво впечатляващ е и автомобилът от 1938г. – Talbot-Lago T150C-SS Teardrop, с номер на шасито 90112, който също така обхваща есенцията на новият търг на „RM“ – изключителност и красота. Облечен от френските майстори „Figoni et Falaschi“, той е един от 10 автомобили с фабрично произведени къси шасита. С изумителна каросерия като сълза (от тук идва teardrop в името) и отличаващи се калници, един от най-характерните акценти на автомобила е грациозната хромирана решетка , която е поставена и върху фаровете – класически Figoni детайл, който присъства само в броени автомобили. С отличителният си дизайн от създаването си през 1938г., Talbot-Lago се е наслаждавал на дълга шоу кариера – печелил е „Concours d’Elegance“ в Белгия през 1939г., същия във Франция малко след това, „Най-добър автомобил в класа си“ и „Най-елегантният покрит автомобил“ и още награди на „Concours d’Elegance“ в Пебъл Бийч през 2009г. и най-скоро се проявил на „Concours d’Elegance of America“ през юли 2010г.

Събитието ще се състои на 21 май в Чернобио, провинция Комо, а на официалния сайт можете да се осведомите за всички останали детайли и информация, която ви интересува.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here