Как да изберем дълга рокля според фигурата

дълги рокли

Всяка жена, която иска да изглежда женствена и елегантна, трябва да има поне няколко дълги рокли в гардероба си. Те са изключително практични, защото са подходящи за почти всеки повод. Освен това чудесно подчертават индивидуалния стил и внасят много красота и женственост както във визията на младите момичета, така и на дамите в по-зряла възраст.

Всеизвестно е, че една правилно подбрана дълга рокля е в състояние да замести пълноценно няколко елемента от женски гардероб.

Все пак обаче, съществуват и някои правила, от които следва да се ръководим при избора на модни дълги рокли. Сега ще се запознаем с най-важните от тях.

Дълги рокли за дами с по-нисък ръст

дълга черна рокляАко ръстът ви не е особено висок, то тогава е добре да обърнете внимание на моделите, които са плътно прилепнали към фигурата, по възможност издържани с V – деколте. Също така, по отношение на десените, най-добре е да дадете превес на рокли, които са решени с дълги вертикални линии, защото те ще помогнат много за визуалното издължаване на силуета.

Що се отнася до по-обемните дълги рокли, особено тези, които са декорирани с драперии и едри щарки, по-добре да ги избягвате, тъй като единствено ще привлекат ненужно внимание и ще акцентират върху недостатъците на фигурата. Най-подходящите разцветки за по-нисичките дами са тези, които залагат на монохромната цветова схема (вижте моделите на flaro.bg).

Дълги рокли за дами с по-тесни рамене и широк ханш

За тях стилистите препоръчват дълги рокли, които са едноцветни и разкроени в долната си част, а в горната – решени в ярки цветове или подчертана с дантела, мрежа или други декоративни елементи. Ако искате да привлечете вниманието към гърдите си, добре е зоната на деколтето да бъде декорирана или с драперия или пък с по-едри бижута.

Дълги рокли за дами с по-широки рамене и тесен ханш

дълга елегантна рокляЗа тези от вас, които имат такава фигура, ще бъдат подходящи дълги рокли в семпла, права кройка, без излишни детайли и декоративни елементи, особено що се отнася до зоната около деколтето. Добре би било да привлечете вниманието върху долната част от силуета, затова е добре да изберете модели, които подчертават бедрата. Също така, в дълги рокли с отворено деколте и дълги ръкави, ще изглеждате страхотно. Нека долната част бъде издържана в по-ярки цветове, за да се акцентира именно там.

1 мнение

  1. Страхотни предложения на рокли за абитуриенски бал или друг вид празненство, но за жалост корона вирусът ще провали всичко 🙁

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here