RS5 срещу М3?

Ако имате около £57,000, които да похарчите за кола и искате нещо наистина желано и ненормално бързо, новото Audi RS5 може да се окаже точно това, което търсите.

Базирано  на купето А5, този автомобил е с изкусен бодикит, по-широки калници, по-големи джанти и лъскава решетка. Но с идеята, че става дума за Audi, в RS5 е заложено повече на движението отколкото шоуто. А под капака лежи 4.2- литров V8 двигател със способните да ви залепят за седалката 444 конски сили. Това дава възможност на автомобила да ускори до 100км/ч. само за 4.6 секунди.

И за да се възползваме максимално от всички показатели – RS5 е оборудван с последната версия Quattro AVD система за задвижване, която може да предава до 80% от мощността си на задните колела. На всичкото отгоре използва торсен (засичащ въртящия момент) диференциал, който се възползва максимално от сцеплението.

Но дали RS5е толкова добър колкото е М3?

BMW-то е с осемцилиндров V-образен двигател, който достига мощност от 420 конски сили и има подобни на Audi характеристики, като една от тях е ускорението за 4.6 секунди до 100км/ч. Плюс това сега се представя с нов пакет „Competition Pack“, който включва по-ниско окачване и нововъведения в двойната си скоростна кутия. Традицията в BMW що се отнася до задвижването на автомобилите им не се е променило и именно, задното предаване на М3 отстъпва пред Quattro системата на Audi. Но затова пък разликата в теглото на двата автомобила е значителна – M3 е по-лек с около 350кг.

И така кой е по-добър? Инголщад или Мюнхен?

Оставяме предизвикателството от съревнованието на вас! Вие решете, кой е по-добрия и подходящия за вашите £57,000.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here