С бебе на път: Какво задължително да присъства в багажа

Пътуване с бебе

Емоциите около раждането на бебето са поутихнали, установили сте един нормален режим и животът е тръгнал по познат и спокоен път.

Но какво се случва, когато решите да се наградите с дългоочаквана семейна почивка?

Истинско предизвикателство е да успеете да организирате и подготвите мечтаното пътуване. С малко повече предварителна подготовка всичко може да бъде перфектно. Започнете седмица по-рано. Направете си списък и го допълвайте ежедневно. Няма начин да се сетите за всичко необходимо наведнъж. Така ще избегнете стреса от „Какво взех?” и „Какво забравих?”

В колата

Ако сте избрали личният си автомобил за транспорт, добрата новина е, че можете да планирате тръгването с времето за сън. Бебетата и без това лесно се унасят от ритмичните движения на колата. Когато това е в периода за почивка, спането почти сигурно е уредено. Това означава, че мама и татко могат да се насладят на пътуването без плач и чести спирки.

В багажа

Пригответе си голямо количество бебешки дрешки. Дори да ви се струват много, всяка майка знае колко пъти на ден може да се наложи преобличане на мъничето. Няма как да предвидите и точната температура. Макар все по-често да разчитаме на безпогрешни прогнози за времето, не рискувайте да останете неподготвени. Достатъчно комплекти за всякакви метеорологични условия ще ви осигурят спокойно изживяване.

Принадлежности

Шишета, биберони, термоси, прибори, памперси… да, списъкът няма край. Представете си как би протекъл един обичаен ден и вземете нещата от първа необходимост, без които няма да можете. Не се тревожете дори и да пропуснете нещо. Винаги може да си го набавите.

Кошара

Всеки е наясно със строгата хигиена, която трябва да се спазва при малките бебета. Много от хотелите ще предложат на ваше разположение преносима бебешка кошара. Но ако разполагате с такава, може да си я вземете за по-голямо удобство. Ако не е проблем да ползвате предоставената, бихте могли най-малкото да си осигурите лично спално бельо за мъника.

Едно нещо не трябва да забравяте – доброто си настроение. Спокойствието и смяната на обстановката са чудесни предпоставки да се заредите с положителни емоции. Не се тревожете дори и нещата да  не вървят по план. Ако сте забравили нещо необходимо, ще го купите. Ако нарушите установения режим на хранене и сън, ще го възстановите след прибирането си. Важното е да извлечете максимума от плануваното бягство. Бебето е малко и няма да запомни, но всички заедно можете да си създадете незабравими и топли семейни моменти.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here