Как да завържем шала си лесно и ефектно? (видео)

Преди броени дни посрещнахме есента и първите студени утрини и вечери. Бързо обаче си спомнихме за шаловете, които прибрахме преди няколко месеца, когато топлите дни трайно се настаниха в ежедневието ни.

Шалът е ултимативният аксесоар на студеното време. Шапките влизат и излизат от употреба, а ръкавиците трябва да пасват на колана или обувките ви, но шалът сам по себе си остава най-доброто средство за инжектиране на малко стил и креативност в цялостния ви вид без големи усилия и най-вече разноски.

От обикновения плетен шал от вълна до най-скъпия такъв на „Hermés“, всеки един трябва да бъде завързан и то по начин, който да усилва ефекта им. Твърде много мъже хвърлят огромно количество банкноти за брилянтен шал, който в последствие просто оставят да виси около врата им по подобие на прочут албатрос.

Изберете красив и стилен шал днес на ниска цена ТУК!

Как да изберем шал?

Задължително трябва да съчетаваме шала с дрехите, които носим. Най-лесно е да заложим на обичайното съчетание с черен цвят, както и всички останали едноцветни дрехи, които имаме в гардероба си. Ако решим обаче да облечем многоцветна дреха (карирана, раирана и др.), трябва да си сложим шал в един от цветовете и така той ще ни придаде стилна визия. Другият вариант е да се ръководим от допълнителните аксесоари, които използваме.

Във всеки магазин за дрехи можете да откриете шалове в различни големини, разцветки и материи.

Колко начина за връзване обаче знаем?

Малко, много малко в сравнение с тези, които ни представят от ladybook.bg. Всичките 25 начина, които можете да видите във видеото са много лесни и бързи варианти за връзване на този така любим наш аксесоар. Така всеки ден ще бъдете различна и всяка жена ще се възхищава на вашето въображение и сръчни ръце. Не чакайте още а му се насладете така, както направих аз.

 

А по-долу ще представим и най-често използваните начини за връзване на шал. Това са няколко съвета и предложения за връзване на шал, които са прости и не отнемат повече от минута, за да ги научите. Така че седнете удобно с няколко шала пред вас (може и един) и се пригответе за урок за облеклото на студеното време.

Изберете красив и стилен шал днес на ниска цена ТУК!

Обикновено връзване на шал

Макар че не е категоричният възел с премятане отгоре, това е най-простия и най-безпроблемния възел, който можете да научите и най-вероятно знаете как работи. Виси малко по-свободно около врата за разлика от другите връзвания, което го прави по-малко подходящ за много студените дни, но за есента и пролетта с по-поносимите температури, този възел ще направи шала ви перфектното допълнение към облеклото ви.

Вземете шала и го сложете на раменете си. Вземете и двата му края и ги завържете един над друг сякаш връзвате връзките на обувките си. И готово – това е обикновен възел.

Шал – връзване с една обиколка

Това е просто премятане, което оставя и двата края на шала да висят в предната част. Фиксирайте ги с якето си или ги оставете свободно да се развяват отпред. Добър избор за по-студените дни, защото ще ви предпазва от студените ветрове през зимата.

Вземете шала и го увийте веднъж около врата си, като оставите двата края на желаната от вас (симетрична или асиметрична) дължина отпред. И го нагласете толкова стегнато или свободно, колкото желаете.

Изберете красив и стилен шал днес на ниска цена ТУК!

Две обиколки

Страхотен избор за тези, които имат нещастието да живеят в климатични условия с неизмеримо студени температури. (за съжаление България започна да се превръща в една от тези дестинации в момента). Завъртян около врата два пъти, необходимият шал трябва да бъде по-дълъг, но пък ще ви предложи добро предпазване от студа.

Обвийте шала два пъти около врата си и оставете двата къси края да висят отпред. Това е всичко.

А комбинацията с дебела поло яка ще бъде оптималното решение за справяне със старата люта зима.

Обикновен възел на шал

По начало по-свободният възел, подобен на единичния (обикновен) при вратовръзките, е перфектен за мъжа, който търси свобода и семплост, но иска избор, който е малко по-структуриран и по-изтънчен. Добро решение за копринени шалове, които иначе не биха стояли добре с други връзвания. Макар че не предлага допълнително затопляне, този възел няма да стане такъв без ваша помощ.

Вържете го както връзвате обикновен възел на вратовръзките си. Сложете шала около врата си, като определите две различни дължини на краищата. Увийте по-дългия около по късия край. Вземете по-дългия и го промушете отзад вече оформящия се възел. Издърпайте, но не много и пригладете възела така, че да няма гънки.

Изберете красив и стилен шал днес на ниска цена ТУК!

Френски възел

Типично европейското връзване на шал е подходящо за ежедневието. Върши работа и в офиса, и на мач. Получава се най-добре с по-тънки шалове с по-голяма дължина.

Вземете шала и го сгънете на половина по дължина. Сложете го около врата си и промушете краищата през другия край. Затегнете колкото е необходимо. За да развържете възела просто следвайте инструкциите на обратно.

Бонус съвет:

Как да носите шала: Колкото по-дълъг е един шал, толкова по-семпла трябва да е шарката. Придържайте се към неутрални цветове като сиво, черно или бяло. Не се опитвайте да връзвате дълъг шал – просто го увийте свободно около врата си веднъж или два пъти и оставете краищата му да висят.

Трик: Комбинирайте тъмнозелено спортно винтидж палто със светлозелен шал за оригинална визия.

1 мнение

  1. Не виждам снимки с начините да се върже шал, само видеото ли е?

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here