След ремонта вкъщи не забравяйте за строителните отпадъци

Извозване на строителни отпадъци с контейнер

Винаги след приключването на определени ремонти дейности вкъщи, ние изпитваме огромно облекчение от факта, че вече всичко е завършено. Че можем най-после да се насладим на обновлението, от което сме имали толкова голяма нужда, което сме планирали и реализирали с огромни усилия, и заслужено да си отдъхнем. Често обаче забравяме една „малка“ подробност, която в последствие прекъсва нашето спокойствие и ни кара отново да впрегнем силите и времето си, за да се справим с нея.

Става дума за отпадъците и по-точно – какво да направим с тях. В повечето случаи, дори след най-лекия ремонт у дома, се налага да се отървем от всякакви отпадъчни материали, които няма как просто да захвърлим до стандартните кофи за смет.

Причините са няколко и са съвсем елементарни. Строителните отпадъци често са обемисти и почти е невъзможно да ги поберете в няколко чувала и да ги изхвърлите в близкия контейнер. Освен това, трябва да имате предвид, че изхвърлянето на строителни отпадъци в кофите за битова смет подлежи на санкции, а вие със сигурност не бихте искали да ви глобят за подобно нещо. Това, което е редно да се случи, е тези отпадъци да бъдат натоварени и извозени до съответните сметища.

Сами се досещате, че това е нелека задача, освен ако не притежавате личен транспорт с достатъчно голямо ремарке. Идеалният вариант да се отървете от натрупаните отпадъци като тухли, бетон, гипсокартон, стара дограма, вар и много други, е да си наемете контейнер, който да бъде извозен където трябва. По този начин, вашият ангажимент с боклука напълно ще отпадне и ще можете спокойно да се наслаждавате на резултатите от ремонта вкъщи. Единственото, което се изисква от вас е да осигурите място, където да бъде поставен контейнерът за отпадъци.

На пазара намерите голямо разнообразие от видове контейнери, като например такива с капаци или без. Големината на контейнерите също варира, като най-добре е да определите точно какъв ви трябва според събраните отпадъци. Най-често препоръчвани са стандартните 4 кубикови контейнери. За да се ориентирате по-лесно – те побират между 80 и 100 чувала, натоварени със строителни отпадъци като тухли, керемиди, камъни, бетон и други. Такъв контейнер би бил достатъчен ако имате нужда да разчистите боклука след ремонт в банята или ако сте сменяли дограмата си.

В случаи, че сте решили да подмените мебелите си, старите дивани, шкафове, врати и гардероби могат да бъдат натоварени в по-голям 7 кубиков контейнер. Също така, той е препоръчителен, когато да речем, сте правили ремонт на покрива на къщата си. В него ще поберете например мушама от покрив, както и всички ненужни греди и дъски.

Ако пък е дошъл ред за разчистване на таванско помещение, двор или мазе, можете да се ориентирате към  8 кубиковите контейнери. Едрогабаритните отпадъци лесно ще бъдат натоварени и извозени с помощта на един такъв контейнер.

Повечето фирми, занимаващи се с извозване на строителни отпадъци, могат да предложат и услуга по натоварването им, което би ви облекчило още повече. За всякаква допълнителна информация за контейнерите и извозването на строителни отпадъци можете да разгледате услугите на spasovitrans.com.

Както вече сами се убедихте, предимствата на това да си наемете контейнер за извозване на строителни отпадъци след ремонт са много: ще ви го доставят бързо и на място, ще можете да получите адекватен съвет относно необходимия размер на контейнера и разбира се, не на последно място – ще се възползвате от помощта на обучен персонал.

2 МНЕНИЯ

  1. Ние използваме контейнери с капаци, именно защото капака им предпазва от напъване на контейнера с вода при дъжд. Все пак целта е да се усвои пространството максимално.

  2. Ние от фирма Марти транс, имаме на разположение всички размери контейнери за строителни отпадъци. Все пак клиентите имат различни нужди а по този начин се покриват всички критерии.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here