Space X и NASA ще снимат филм с Том Круз в космоса

246
spaceX

Американската космическа агенция NASA и авиокосмическата корпорация Space X планират да заснемат пълнометражен екшън филм с участието на Том Круз в космоса. Компаниите са със сериозни намерения да реализират проекта, но идеята е в много ранен етап и поради това все още не е обвързана с конкретно филмово студио.

Жадният за екшън сцени и грандиозни каскади Том Круз е набелязаната холивудска звезда, която се планира да завладее екраните ни от космическите висини. Подобна приключенска инициатива е подходяща за актьора, който от край време е известен с това, че сам изпълнява повечето от каскадите си, включително пилотиране на хеликоптер и свободно падане от самолет.

Според източници, новият космически екшън няма да бъде продължение на филмовата поредица „Мисията невъзможна”.  Дори да не е продължение на утвърден франчайз, един филм, заснет в космоса, определено има добри шансове да напълни кино салоните.

Засега няма конкретни сведения относно как точно ще се извърши заснемането. Очакваме обаче от Space X съвсем скоро да изстрелят първия си пилотиран космически апарат. Техният Crew Dragon предстои да бъде изстрелян на 27 май 2020 г. като демонстрационна мисия за способностите на апарата. Той ще бъде управляван от екипаж от астронавти на NASA, които ще са на борда на совалката. Впоследствие очакванията са тя да започне да се използва за превозване на астронавти от и към Международната космическа станция (International Space Station – ISS).

Space X разработи Crew Dragon в партньорство с NASA, като се планира в бъдеще совалката да може да бъде предоставяна на корпоративни партньори с комерсиална цел. Целта на NASA е чрез това партньорство да покрие разходите си в дългосрочен план, като разшири пазара си.

Space X от своя страна вече работи в партньорство с друга компания, с цел предоставяне на совалката Crew Dragon за частни полети. Компанията на Илон Мъск освен това в момента разработва космическата совалка Starship. Тя представлява космически апарат за многократна употреба, който разполага с много по-голямо помещение за екипажа на борда. Очаква се комерсиалните полети на Starship да започнат не по-късно от 2021 г.

А що се отнася до Том Круз – тепърва предстои да разберем кога ще успее да покори космоса с невиждани каскади.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here