Tambour Diving II

362

За четвърти път от Louis Vuitton ще участват на търга за уникати Only Watch в Монако, който се организира на всеки две години и е с благотворителна цел – всички събрани средства отиват в полза на Асоциацията срещу мускулна дистрофия (Association against Muscular Dystrophy). Своите специални модели уникати в ограничен тираж ще представят още четиридесет престижни марки за часовници. Тази година събитието ще се проведе на 23 септември и по традиция ще протече под патронажа на Негово Височество принц Албер ІІ.

По повод Only Watch тази година, Louis Vuitton представят един от известните си модели – Tambour Diving II. Този спортен хронограф всъщност е едно уникално произведение на изкуството от черно злато, съчетаващо модерен дизайн с функционални елементи, които всеки гмуркач ще оцени: еднопосочно въртящ се пръстен, фосфорисциращи стрелки и показатели на циферблата. Освен с луксозен дизайн, този часовник се отличава и с автоматичен механизъм La Joux-Perret с хронографска функция – целенасочено да измерва част от времето с много голяма точност.

Оранджевият цвят на часовника не е избран случайно, тъй като за тези четири издания на търга се е превърнал в своеобразен символ на сътрудничеството между Only Watch и марката. Други натоварени със символика детайли са допълнителният циферблат за секундите над шестия час, който цветово наподобява флаг за гмуркане, а на гърба на часовника е гравиран надписът – „Only Watch 2011“.

Технически характеристика на Tambour Diving II Chronograph Only Watch 2011

– Изключително голям корпус с диаметър 45.5mm.

– Копрус от 18-каратово PVD черно злато с висока износоустойчвост и здравина.

– Оранджева каучокова верижка.

– Водоустойчивост до 100м.

– Стъкло от сапфир с антирефлексно покритие.

– Еднопосочно въртящ се пръстен около циферблата с хронографска функция за отчитане на времето под вода.

– Автоматичен механизъм La Joux-Perret с резерв до 48 часа.

– 28 800 вибрации в час.

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here