Телевизорите – няколко забавни и интересни факти

Камина и LCD телевизор в едно за по-голям уют

Виждали сме доста оригинални решения, що се отнася до дизайна на камините в дома. В тях понякога идейно се вкарват и хай-тек предложения, които допълнително освежават интериора.

Представяме ви една такава мултимедийна камина.

Това е Double Vision камина с вграден LCD телевизор от Safretti. Стилна и удачна комбинация между два продукта, които се подсилват един друг.

Дизайнът е дело на Ян де Буври. Етаноловата камина е с огледална повърхност и се предлага в два цвята – бял и черен, в зависимост от цветовата гама на домашния ви интериор. Избор има и при размера на телевизора – 37 или 47 инча. Стилната камина ви позволява да гледате любимия си филм, наслаждавайки се на топлината. Все още не е ясно обаче каква е цената на камината.

Най-скъпият телевизор?

Телевизорът е неразделна част от обзавеждането на всеки дом, но дори и не сме предполагали, че на света съществува подобен луксозен телевизор.

Днешното ни предложение е изключително интереснo и е насочено само към милионерите, тъй като става въпрос за PrestigeHD – Supreme Rose Edition, който със своите 55 инча, ръчно обшит панел от крокодилска кожа, тегло от близо 28кг и покрит с 18 каратово розово злато, както и 72 брилянта е най-скъпият телевизор в света с цена от 2.3 милиона долара.

Шведската компания PrestigeHD  се е постарала да създаде този уникален продукт, който освен стандартните си функции, би изпълнявал и ролята на прекрасно украшение в дома ви, което да придава изтънчен лукс от висока класа.

Херметически затворен телевизор

Има и такова чудо 🙂

Есента е този период от годината, в който футболните срещи стават все по-интересни, но времето – все по-неподходящо за гледане на живо или на открито. От днес обаче не е нужно да избирате къде да гледате любимия си отбор и това ще стане с помощта на Ciil Technologies.

Те представят изцяло херметически затворения 1080-пикселов HD плосък дисплей. Той няма никакви отвори и филтри и по този начин е напълно защитен от проникване на течност, прах или каквото и да е. Следователно трудно можете да го повредите. Липсата на отвори запазва вътрешните компоненти защитени и топли при много студено време и съответно охладени при жега.

И всичко това се случва без допълнителна вентилация.

Другият плюс на този телевизор е, че има сензор, който автоматично наглася яркостта на екрана в зависимост от външните условия. Екранът също така е антирефлективен и издържлив на умерен физически контакт. Продуктът на Ciil излиза в три размера и съответно в три различни цени – 32 инча за 2800 долара, 42 инча за 3200 долара и 47 инча за 3 750 долара.

LG ще представят най-големия LED-backlit 3D телевизор в света?

(Опс – инфото е от 2011, но все пак ще го оставим)От LG обявиха, че ще представят най-големия LED-backlit 3D LCD HDTV телевизор на технологичното изложение следващата седмица. LZ9700 работи с 2D и 3D съдържание, а освен това е снабден с TruMotion 400Hz, както и със Smart TV функцията, която дава достъп до телевизионни приложения, игри, езикови курсове и др.

Все още нищо не се споменава за цената, но се знае, че в началото на 2011 г. продуктът вече ще бъде наличен за поръчки.

Рок телевизори за фенове на KISS

Следващите продукти са предназначени само за фенове на рока и по-специално на групата KISS.

Roundtable Concepts представиха двата нови KISS LED HD телевизори. Те са в две версии – K1 и K2, като всяка от тях ще бъде в 32, 42 и 46-инчов вариант. K1 е с традиционен външен вид. Когато включите телевизора, огромно лого на KISS се появява на екрана. K2 е съвсем различен. На долната част на телевизора е изписано логото на групата, а когато го включите, уголемена снимка на изпълнителите ще изпълни екрана.

И двата телевизора са с FULL HD резолюция, 3 000 000:1 контраст, както и HDMI изходи. Цената на 32-инчов модел е 720 долара. За 820 долара пък можете да се сдобиете с KISS COLLECTOR LED HD TV, който е лимитирана серия и на външен вид имитира диамантено покритие.

А ако ви предстои покупка на телевизор, вижте как да изберете и да получите максимума за парите си ТУК.

 

1 мнение

  1. Много хубав материал. Не знаех за тези телевизори. Херметическия ако работи и под вода ще е става за атракция в басейните и аква парковете

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here