Тони Джа с нова демонстрация на бойните си умения

Тони Джа в Американския музей на киното, август 2006

Тони Джа е едновременно спортист, актьор, експерт в бойните изкуства, режисьор и сценарист. Истинското му име е Паном Йеерум. Тони Джа e роден на 5 февруари 1976 година в Тайланд. Още като дете Паном се увлича по филмите с бойни изкуства, но едва на 10 години започва да тренира Муай тай (Тайландски бокс). По-късно Тони Джа влиза в спортен колеж, където се обучава на Таекуон-до и Джудо.

През 2003 г. излиза филмът „Онг Бак: Тайландски воин“, където Тони Джа изпълнява много сложни трикове, скачания и превъртания, както и изключителни бойни умения. Славата му идва от факта, че всичко това се изпълнява без помощта на никакви поддържащи средства или визуални ефекти. „Онг Бак: Тайландски воин“ има небивал успех първоначално в Тайланд, а впоследствие и в Европа и САЩ. Това е филмът, след който за Джа започва да се говори като за нова звезда в направлението азиатски бойни филми.

През 2008 г. е премиерата на „Онг Бак 2“, а ето че в началото на 2011 г. ще излезе и третата част. За феновете на поредицата филмът сигурно ще е събитие. За останалите може да е нещо ново и интересно. Затова ви предлагаме трейлъра на филма. Умишлено няма да ви кажем как върви сюжетът, защото в този филм най-важни са ефектите и бойните изкуства.

Гледайте трейлъра на „Онг Бак 3“:

Тони Джа – филмография (wikipedia)

ГодинаФилмОригинално заглавиеРоля
1997Смъртоносна битка 2: УнищожениеMortal Kombat: AnnihilationЛу Канг (дубльор)
2003Онг БакOng bakТинг
2004ТелохранителThe BodyguardБоец от супермаркета
2005Защитникът; Тайландски ДраконThe ProtectorХам
2007Телохранител 2The Bodyguard 2Уличен продавач на слонове
2008Онг Бак 2Ong bak 2Тианг (режисьор)
2010Онг Бак 3Ong bak 3Тианг (режисьор, сценарист)
2012Защитникът 2; Тайландски Дракон 2The Protector 2Хам

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here