Топ 10 на очилатите филмови персонажи

Смятате, че Джоан Роулинг е възродила модата да се носят очила?

Грешите.

Те си бяха готини много преди нейният персонаж Хари Потър да се появи и да подлуди половината свят. Представяме ви топ 10 на най-любимите ни очилати филмови персонажи.

10. Атикъс Финч

Първият интелектуалец в нашата класация е главният герой в „Да убиеш присмехулник“ (1962) – Мистър Финч.

9. Циклоп

Персонажът от поредицата „Х-Мен“ има кофти минало. Той е един от първите, които се присъединяват към доктор Чарлс Ксавие. За съжаление, червеноочкото бе убит от гаджето си.

8. Смахнатият професор

Еди Мърфи не е първият, който изигра професор Шърман Клъмп на големия екран. Джери Люис се справи чудесно със същия персонаж през 1963 г.

7. Хари Палмър

Шпионинът, изигран от Майкъл Кейн през 60-те години, бе алтернативата на Джеймс Бонд. Така или иначе, онова, което се помни и до днес от образа му не е сухият хумор, а очилата с черни рамки, които са типичен аксесоар за десетилетието.

6. Кларк Кент

Алтер егото на Супермен. Кларк Кент е бъбрив очилат журналист през деня, а с помощта на една телефонна бутка, вечер пази жителите на Метрополис.

5. Нео

Каменната физиономия на Киану Рийвс като Нео накара цяло поколение зрители и дизайнери да повярват, че коженото яке и очилата са вечно успешна комбинация. В свят, покорен от компютрите, Нео (на английски Neo е акроним на One – единствен) открива силите, с които може да спаси хората.

4. Остин Пауърс

Любимият персонаж на Майк Майърс – шпионинът от 60-те години, се появи по екраните в края на 90-те години със сериозен запас от лафове и няколко красавици, тичащи след него. И всичко това, подпомогнато от модни очила.

3. Наполеон Динамит

Наполеон Динамит е главният персонаж в едноименния американски филм. Той прилича на почти всеки тийнейджър аутсайдер.

2. Хари Потър

Най-популярният съвременен белетристичен герой, младият сирак, който впрочем скоро ще приключи с екранните си участия. Той за първи път се появи на кино през 2001 г. Въоръжен с магическа пръчица, магьосникът със странна прическа не се разделя с очилата си, без които всъщност изобщо няма да го възприемем.

1. Фогел

Идиотският персонаж от „Суперяки“ (2007) може да ви стане симпатичен по няколко причини. Едната е заради прякора, който сам си измисля – McLovin. Другата е заради умението му да се сдобива с фалшиви документи, за да си купува алкохол. Третата е очилата му, разбира се.

Източник: onthebox.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here