Топ 10 на най-странните причини за разтрогване на брака

1092

1.Вманиачаването на тема „чистене“

В този случай главният „заподозрян“ е от мъжки пол, а причината, поради която благоверната му съпруга е решила да поиска развод е, че „не може повече да го гледа как чисти“. Очевидно, той е бил обсебен от манията за чистота, тъй като вършел цялата домакинска работа. Всъщност на повечето жени това би им се сторило по-скоро примамливо, отколкото да го изтъкнат като причина за разтрогване на брака. Случката, която обаче е довела до преливане на чаша е доста интересна – мъжът съборил цяла стена в дома им, тъй като била „прекалено мръсна“?!

2. Кодово име „Гуантанамо“

Звъните на съпруга си и установявате, че той е забравил мобилния си вкъщи, но каква би била реакцията ви, ако на дисплея вместо вашето име видите да се изписва „Гуантанамо“. Какъв шок! Собственият ти съпруг да те асоциира със затвор… Съвсем реална случка в Саудитска Арабия, която завършва с молба за развод след 17 години брак.

3. Птичето пропя, скъпи!

Действието се развива в Китай, а главният герой е екзотичната птица мейна, известна със способността си да възпроизвежда различни звуци. След като се завръща от пътуване у дома, китайка установява, че птичето настоятелно повтаря – „бъди търпелива“, „обичам те“ и „развод“, които пернатото запаметило след телефонните разговори на съпруга с любовницата. Изневярата е достатъчно добър довод за развод, но да се довериш на „доносите“ на една птица звучи малко странно.

4. Твърде много… сладкиши

Още една странна причина за развод от необятния Китай – мъж поискал развод, след като съпругата му настоятелно го гощавала с домашно приготвени сладкиши след всяко хранене. Съпругът, вероятно вече бивш, споделил пред съда, че се отвращава само от произнасянето на думата „сладкиш“. Интересното в случая е защо мъжът просто не е отказал поредната доза въглехидрати, вместо да пристъпи към разтрогване на брака?!

5. Забранена територия

Това вероятно е сред най-странните причини за развод дори в Саудитска Арабия – жена била шокира от „дързостта“ на своя съпруг, който се опитал да вдигне забрадката, за да види лицето й. Мигновенно тя напуснала дома и поискала развод, но мъжът си я разубедил, след като й обещал, че никога не би го направил отново. Странно, но факт – жената е част от секта, придържаща се към много стари традиции, според които лицето й трябва да остане скрито дори за съпруга и децата.

6. За изневярата възраст няма

На 83 години повечето жени вероятно не си представят, че могат да бъдат измамени (отново). Въпреки това една нещастна възрастна дама е имала злата участ да спипа 81-годишния си съпруг и неговата с 30 години по-млада любовница на местопрестъплението. Дори на тази вековна възраст лек за мерака – няма!

7. Платонически брак

Срамежлива булка – колко очарователно! Не и една година след сключването на брака обаче! Жената в тази история отказала да консумира брака си дори една година след поставянето на венчалните халки, време напълно достатъчно да се изчерпа напълно търпението съпругът й и той да подаде молба за развод.

8. Малка „невинна“ лъжа

Възрастта на жената е тема табу и жените нерядко премълчават годините си. Фатална грешка за една китайка обаче се оказала именно тази „малката“ лъжа – жената излъгала съпруга си, че е на 24, а всъщност била на 30… и той и повярвал! Но когато разбрал истината, решил да разтрогне съюзът им.

9. Изненада! На меден месец със свекървата

След сватбената церемония италианка остава много неприятно изненадана да види новата си свекърва да чака на летището, готова да отлети заедно с тях на медения им месец. След като младоженката прекарала цели 3 мъчителни седмици в този кошмар, който трябвало да бъде най-романтичното пътешествие в нейния живот, младата жена прибирайки се вкъщи мигновенно поискала развод, а мотивът – „прекалена привързаност“ на съпруга й.

10. Да изгубиш жена си на карти

След като свършил всички пари, Андрей Карпов от Русия заложил жена си. За негова зла, или не чак до там зла, участ той изгубил играта и трябвало да се раздели със съпругата си. Какво направила неговата благоверна Татяна – започнала връзка с мъжа, който я е „спечелил“.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here