Топли и комфортни халати за есента и зимата

удобен домашен халат

Топъл домашен халат трябва да има всяка жена, независимо от възрастта си, за да може да се радва на уют и комфорт у дома. И, тъй като студените сезони наближават, нека поговорим за моделите топли халати, за тяхната дължина и тъканите, от които да се изработени.

Уютните домашни халати са практични и надеждни. Шият се обикновено от натурален памук, от дебела хавлиена или фланелена тъкан. Съвременните жени имат големи изисквания към своя халат. Той трябва не само да е комфортен, но и с привлекателен външен вид. Моделите със сложна кройка са особено популярни. Имат шал яка, бродерия, камъни и други декорации. В такава дреха могат и да се посрещат гости.

Малките и порасналите вече деца слагат халат след баня – за абсорбиране на влагата. А пухкав халат с колан е идеален за увиване на бебето след къпане. Моделите с качулка са чудесни за след баня, да се подсушат тялото и косата.

Много се говори за видове и стилове халати за модни жени. Затова сега ще отделим малко повече внимание на халатите за дамите с по-големи размери или в по-напреднала възраст.  Много пищни дами предпочитат целия ден у дома да носят топъл халат, защото е комфортен и не ограничава движенията. Но те трудно си намират подходящото изделие, особено за есента и зимата. Много често попадат на безформени халати, които обезобразяват фигурата. Затова, когато купуват халат, тези дами трябва да се спрат на модели със свободна кройка, загръщане или разширени ръкави. Така перфектно ще прикрият всички недостатъци по фигурата и ще постигнат по-стройна визия.

В напреднала възраст на хората често им е хладно. Затова възрастните жени най-вече се нуждаят от топъл и удобен халат. Обикновено те харесват изделие от мека фланелена тъкан с колан, с или без копчета. Желателно е и да има просторни джобове, в които възрастната жена да може да носи очила, кърпичка или други дребни неща, необходими за ежедневието.

Ултра топлите халати се правят от флисс/синтетично влакно, държи топло като памука/ и байк. Чудесен е за студеното време, когато искаме да се скрием в някоя топла и уютна дреха. Моделите са разнообразни – със загръщане, с копчета, с цип.

Халатът с копчета е много удобен. Той може да е с различна дължина, стил или цвят.  Обикновено се правят трапецовидни модели, които могат да се допълнят с колан.

Топлите халати с цип са удобни и практични. Те могат ад се използват за къпане или за ежедневно носене.  Ципът се отваря много по-лесно от копчетата. Може да има еластичен колан, който да очертава фигурата.

Пухкавите топли халати обикновено се  правят от микрофибър. Приятен на допир материал, позволява на тялото да диша. Материята е устойчива на износване и не избледнява от пране или слънце. Халатът от микрофибър ще се носи дълго време,  без да губи първоначалните си качества. Той е компактен и лесно ще го скриете в килера през лятото. Пере се лесно. Съхне лесно и е идеален вариант за есенно-зимния сезон.

Велсофт е пухкава, приятна на допир и много мека материя. Той често е с рисунък на текстурата. В състава му обикновено влиза полиестер, който обезпечава лекотата на материала. Осигурява невероятен комфорт за всяко време на годината.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here