Трапезни столове за кухнята

трапезни столове избор

Столовете, на които седим в кухнята са от огромно значение за удобството при хранене и общата визия и възприятие на кухнята, но много често те стават част от интериора на дома ни като „притурка“ на трапезната маса, която сме избрали като най-подходяща.

При избора на трапезни столове за кухня имате 3 възможности:

  • купувате кухненска маса със столове (комплект маса и трапезни столове),
  • купувате кухненска маса от производител, който продава различни кухненски маси и столове, но който ви предлага възможността да ги закупите отделно (когато искате и можете), съответно правите ваша уникална комбинация за своя домашен кът за хранене,
  • избирате кухненската маса от произволен производител и когато имате необходимите пари, търсите няколко стола, които са подходящи за вече наличната маса.

Според експертите, най-добре е да изберете някой от първите 2 варианта, като в подкрепа на това има няколко причини, които ще разгледаме по-долу.

В първия случай, когато изберете кухненска маса комплект с трапезни столове, вие си гарантирате едностилова визия на кухненското помещение, по-лесен транспорт (от едно място), по-лесно търсене на гаранционни услуги (дано не се налага) и не на последно място, често общата цена е по-ниска отколкото, ако купувате маса и столове отделно. Не е за подценяване и факта, че получавате масата и столовете заедно и от този момент кухнята ви е готова за ползване по предназначение. Търсенето на комплект маса със столове обаче може да отнеме повече време, тъй като едновременно трябва да отговарят на различните ви критерии са избор на маса и столове.

Във втория случай – решили сте да изберете кухненска маса от производител, който продава и отделно различни столове за вашата маса. По този начин се уверявате, че избраните кухненски столове са подходящи и съобразени с масата, и също имате повечето предимства изброени по-горе. Тук имате и възможността да играете с бюджета, което значи, че може да купите по-скъпа маса и по-евтини столове, или обратно. Доставката и гаранциите на мебелите отново ще се случат по-лесно, удобно и бързо.

Изборът на отделна кухненска маса и трапезни столове от различен производител или магазин и по различно време определено е най-трудната за осъществяване ситуация, като може да бъде също така най-скъпа, и колкото и странно да звучи – и най-евтина. Този избор е за двете крайни групи хора – тези с безкрайни претенции и неограничен бюджет, или онези с лимитирани финанси, които нямат толкова изисквания към стила на своята кухня. Рисковете тук са много – тъй като мебелите не са на едно място, може да има леки разминавания в цветовете или стила, които не се виждат на пръв поглед; възможно е за определен период от време да останете без столове, или без маса; трябва да си търсите гаранцията от различни места; доставката ще струва двойно. В същото време, ако сте с много стегнат бюджет, може да намерите най-евтините маса и столове за кухнята, да си ги докарате сами, и така този комплект наистина ще ви струва най-малко пари.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here